• a oferi teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus)
  • a oferi proteze mamare externe
  • sesiuni de suport si informare asupra noilor terapii pentru paciente
  • sustinere psihologica pentru paciente
  • a organiza  reuniuni de specialitate intre medici, autoritati, pacienti si companii
  • campanii de informare asupra importantei depistarii precoce a cancerului de san.

Cine participă

La acest eveniment vor participa numeroase personalitati, sustinatoare ale activitatilor fundatiei. Primele vedete care au transmis mesaje de sustinere a evenimentului sunt Andreea Esca – Ambasador al Fundatiei Renasterea, Inna, Andreea Raicu, Brighi, Nadia Comaneci, Gheroghe Hagi, Adina Halas, Corina Caragea, Raluca Arvat, Cabral, Magda Palimaru, Monica Dascalu si Pavel Bartos. Numeroase companii, ambasade si licee si-au anuntat prezenta la eveniment, printe acestea se numara : Ambasada Italiei, SUA, Argentina, Uruguay, Croatia, Liceele Lauder, Jean Monnet, American International School of Bucharest s.a. Participantii vor primi tricoul oficial al cursei, vor participa la incalzire in ritm de dans, inainte de start, vor primi o medalie imediat dupa trecerea liniei de finish si vor avea parte de surprize (tombola cu premii), jocuri educative si distractie pe tot parcursul zilei. Primele 5 locuri la cursa de alergare femei/barbati vor primi vouchere abonament la Worldclass, la Iconic Health si City Grill, produse cosmetice Melkior (femei), iar primele 3 pozitii vor primi si cupa Race for the Cure.

Ce este Happy Run! – Race for the Cure Romania

Happy Run! – Race for the Cure Romania este cea mai renumita cursa dedicata preventiei cancerului de san, din lume. Inscrierile se pot face pana pe 6 iunie pe: comunitate.fundatiarenasterea.ro si in ziua cursei, in intervalul orar 8-10, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle). Aceasta primavara a adus un nou succes Fundatiei Renasterea: a fost inclusa in echipa internationala a Race for the Cure, cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.  In Bucuresti, evenimentul va avea urmatorul traseu: Parcul Herastrau/Pta Charles de Gaulle, Bd Maresal Prezan, Sos. Kiselleff, Pta Victoriei, Bd Aviatorilor.

Competitia este structurata pe 3 categorii:

  • 5 km – cursa alergatori
  • Fun Run -5 km- alergare/plimbare persoane de toate varstele
  • Fun Walk- 1 km- plimbare.

Se vor forma echipe si competitii intre: scoli, ambasade, spitale, companii, cluburi sportive. Se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasa, cea mai eficienta in strangerea de fonduri si cea mai „funny”.  Cele trei curse reprezinta  o modalitate de constientizare a importantei preventiei cancerului si de celebrare a invingatoarelor in lupta cu cancerul. Donatia recomandata pentru inscriere este de 50 lei pentru adulti, 25 de lei pentru copii intre 14-18 ani, iar copiii sub 14 ani pot participa gratuit.  Evenimentul se va desfasura sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea Bucharest Running Club, Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Comitetului Olimpic Roman.

La conferinta de presa de lansare a evenimentului, au  participat: Andreea Esca – Ambasadorul Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana – Presedintele Fundatiei Renasterea, ED Dana Constantinescu – Ambasadorul Romaniei in Italia, ES Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei in Romania, Martina Prinz – Manager International Network Susan G Komen USA, Irina Petecel – invingatoare in lupta cu cancerul, Dr Cristian Bordea – Sef de lucrari, Medic primar chirurg, Doctor in stiinte medicale, Andreea Mihai – Director de Marketing Carrefour si Oana Nastase – Director Asociatia Bucharest Running Club.Printre invitati s-au numarat si Cristiana Copos, Amalia Nastase – membre ale Boardului Fundatiei Renasterea si Ramona Badescu.