Beneficiile pentru sănătate ale iaurtului la bebeluși și copii includ ușurarea digestiei, remedierea afecțiunilor gastrice, stimularea sistemului imunitar, remedierea diareei și dizenteriei.

Iaurtul este un aliment bun în timpul hepatitei și icterului, poate trata insomnia și este un remediu pentru infecțiile tractului urinar.

Iaurtul sau cheagul, așa cum îl numim, este un produs din lapte fermentat. Fermentația are loc prin acțiunea bacteriană.

Speciile bacteriene lactobacillus sunt folosite pentru fermentarea iaurtului și această specie este considerată a fi sigură și eficientă pentru oameni.

Această specie bacteriană se găsește în tractul intestinal, în tractul urinar și în cel genital, fără să ne provoace nici o boală.

Creșterea acestei specii bacteriene este bună pentru sistemul digestiv și ne protejează de bacteriile care cauzează boala.

Iaurtul este foarte popular în întreaga lume. Gustul semisolid, dulce și acru al iaurtului îl face un desert și un aperitiv foarte bun.

Probioticele pentru copii – 12 beneficii incredibile pentru sănătate

Multe culturi din întreaga lume au fost martorii nașterii iaurtului, desigur, accidental.

Se crede că iaurtul a fost descoperit pentru prima dată în Turcia. Se spune că un nomad călătorea în deșert cu lapte depozitat în piele de capră. El a descoperit iaurtul format după câteva ore.

Bacteriile din piele și soarele trebuie să-i fi furnizat condițiile potrivite pentru fermentarea laptelui.

Mai târziu, în secolele următoare, producția de iaurt a fost rafinată. Numele iaurtului provine de la iaurtul turcesc.

Valori nutritive iaurt per 100 gr

Apă 87,9 g
Energie 61 kcal
Proteină 3,47 g
Lipide totale 3,25 g
Carbohidrați 4,66 g
Fibră 0 g
Zahăr 4,66 g
Calciu 121 mg
Fier 0,05 mg
Magneziu 12 mg
Fosfor 95 mg
Potasiu 155 mg
Sodiu 46 mg
Zinc 0,59 mg
Vitamina C 0,5 mg
Tiamină 0,029 mg
Riboflavină 0,142 mg
Niacină 0,075 mg
Vitamina B-6 0,032 mg
Folați 7 ug
Vitamina B-12 0,37 mg
Vitamina A 99 UI
Vitamina E 0,06 mg
Vitamina D 0,1 ug
Vitamina K 0,2 ug

Este iaurtul bun pentru bebeluși și de la ce vârstă pot mânca copiii iaurt?

Iaurtul este în general considerat sigur pentru copii. Pediatrii sugerează că iaurtul poate fi introdus în dieta copilului la vârsta de 7 luni.

În acest timp, orice alt lapte decât laptele matern nu este recomandat, ci iaurtul.

Acest lucru se datorează faptului că proteina din lapte, care este grea de digerat la copii, este defalcată de bacteriile prezente în iaurt, ceea ce face mai ușor pentru copiii și persoanele în vârstă digerarea iaurtului.

În afară de aceasta, furnizarea constantă a speciilor de bacterii lactobacilici este bună pentru menținerea sănătății sistemului digestiv al copilului.

Dezvoltarea creierului la copii – 11 lucruri pe care trebuie să le știe părinții

Iaurtul nu trebuie să lipsească din dieta copilului. Iată ce beneficii are

1. Bun pentru probleme gastrice

Iaurtul fermentat are acid lactic. Dar, în realitate, acest acid nu deranjează echilibrul acido-alcalin din organism și, în plus, ajută la neutralizarea acidității și reduce iritarea în stomac.

Astfel, este un aliment alcalin bun pentru stomac.

2. Îmbunătățește sistemul imunitar

Acidul lactic găsit în iaurt poate stimula sistemul imunitar.

Atunci când sunt consumate în mod regulat, bacteriile care provoacă diaree, dizenterie, infecții și inflamații în stomac nu pot supraviețui în prezența acidului lactic.

Astfel, într-un sens, hrănirea cu iaurt a bebelușului poate acționa ca o măsură preventivă împotriva diareei, dizenteriei și infecțiilor.

3. Remediu util pentru diaree și dizenterie

În afară de prevenirea bolilor precum diareea și dizenteria, iaurtul poate acționa și ca remediu pentru diaree și dizenterie.

Studiile arată că sugarii cu vârsta cuprinsă între 6-24 luni, cu diaree moderată și severă, la administrarea iaurtului împreună cu tratamentul standard s-au recuperat rapid, comparativ cu cei care au primit doar tratament standard.

Laptele utilizat pentru fabricarea iaurtului a fost pasteurizat.

4. Aliment în hepatită și icter

Hepatita și icterul sunt boli hepatice. Formarea de amoniu în ficat poate fi redusă atunci când iaurtul este consumat în mod regulat.

De fapt, multe școli tradiționale de medicină, cum ar fi Ayurveda, recomandă iaurtul și laptele de unt în timpul icterului sau hepatitei.

5. Ajută la tratarea insomniei

Una dintre problemele majore cu care se pot confrunta copiii este insomnia.

Insomnia poate fi redusă foarte mult prin administrarea regulată a iaurtului la copil. În afară de aportul de iaurt, un masaj cu iaurt pe frunte poate induce somnul la copii.

Top 10 alimente care ajută la creșterea în greutate a copilului tău

6. Remediu pentru infecțiile tractului urinar

Bacteriile probiotice găsite în iaurt ajută la reducerea bacteriilor cauzatoare de infecții în tractul urinar.

Infecțiile tractului urinar pot duce la senzația de arsură în timpul urinării. Această senzație de arsură și cauza principală a infecțiilor pot fi reduse într-o mare măsură prin acordarea de iaurt copilului în mod regulat.

7. Oferă substanțe nutritive esențiale

În afară de faptul că acționează ca un remediu pentru diferite boli, iaurtul este util în furnizarea de vitamine și minerale esențiale pentru copilul în creștere.

Iaurtul contine vitamine cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina B-6, vitamina B-12, vitamina D, vitamina E, vitamina K, tiamina, niacin, riboflavina si acid folic.

Mineralele găsite în iaurt includ calciu, potasiu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, zinc etc. Aceste vitamine și minerale sunt esențiale pentru dezvoltarea generală a copilului.

Cum alegi cel mai bun iaurt pentru copilul tău

Alegeți iaurtul făcut din lapte integral

Iaurtul obținut din lapte integral este bun pentru copil, deoarece grăsimile din laptele integral sunt utile pentru dezvoltarea creierului și a vederii.

Puteți face iaurtul acasă

Este ușor să faci iaurt la domiciliu. Tot ce aveți nevoie este lapte și o linguriță de iaurt pentru a începe procesul de fermentație.

Luați aproximativ jumătate de litru de lapte și încălziți-l foarte puțin timp de aproximativ 15 minute.

Se răcește la o temperatură aproximativă de 45° C. Se adaugă jumătate linguriță de iaurt în lapte și se acoperă cu un capac. Lăsați timp de aproximativ 6-7 ore.

Puteți verifica după 6 ore dacă se formează iaurtul sau nu. Când folosiți lapte integral, conținutul de grăsime crește sub formă de unt.

Dacă se folosește lapte degresat, untul se va forma cu greu la suprafață.

Dieta la adolescenți. Ce este bine să mănânce

Temperaturi optime de formare a iaurtului

Prepararea iaurtului poate fi uneori dificilă. Bacteriile lactobacillus funcționează între o mică gamă de temperaturi călduțe.

În timpul verii fierbinți, iaurtul se poate forma cu ușurință deoarece bacteriile necesită o temperatură care să ajute. Iarna, formarea iaurtului poate dura ceva timp.

Pe măsură ce temperatura scade rapid, activitatea bacteriană este afectată.

Deci, în timpul iernii, laptele fiert trebuie să fie de cel puțin 50° C până la 55° C pentru ca iaurtul să se formeze. În timpul iernii, iaurtul poate fi păstrat izolat de frigul exterior pentru rezultate mai bune.

Cum se păstrează iaurtul

În general, iaurtul devine acid din gustul dulce după terminarea procesului de fermentare.

Iaurtul devine acru mai repede în timpul verii și, prin urmare, trebuie păstrat la frigider până la consum. În timpul iernilor, depozitarea în frigidere poate să nu fie necesară.

Nu adăugați zahăr sau miere la iaurt

Unii oameni sugerează adăugarea de zahăr sau miere la iaurt. Dar nu este necesar și, într-un anumit sens, poate crea noi probleme.

În primul rând, copilul ar dezvolta carii de la zahăr, iar adăugarea de miere poate provoca botulism infantil care poate fi periculos.

Nu dați miere copiilor mici care nu au încă sistemul imunitar dezvoltat. Discutați și cu pediatrul.

Puteți adăuga anumite fructe

Combinația de iaurt și anumite fructe este recomandată pentru lunile de vară. Acestea includ banana și mango.

Feriți-vă de iaurt amestecat cu căpșuni și alte fructe de padure

Căpșunile și alte fructe de pădure pot da alergii copiilor. Prin urmare, aveți grijă să cumpărați iaurturi aromate sau amestecate cu căpșuni, fructe de padure .

În măsura posibilului, alegeți iaurtul simplu și respectați fructele menționate mai sus.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto