Bărbatul în vârstă de 65 de ani avea o migrenă, așa că a înghițit o pastilă, un calmant, credea el. Numai că, în loc de calmant, luase o tabletă de 3,5 grame înălbitor pentru rufe. Nu se știe cum ajunsese aceasta în dulapul cu pastile.

Imediat ce a înghițit-o a simțit o senzație de arsură în gură și gât. Dându-și seama că lucrurile nu erau deloc în regulă, a reușit să dea afară o parte din tabletă. Dar în continuare avea dureri atunci când își înghițea saliva și începuse să aibă chiar dificltăți de vorbire. N-a pierdut timpul și s-a dus imediat la urgențe.

Și-a pierdut vocea, nu mai putea să respire. Țesuturile sale din gât începuseră să moară

La spital, starea sa s-a îmbunătățit inițial, după ce i s-au administrat mai multe medicamente. Însă 6 ore mai târziu, lucrurile au luat o altă turnură. A început să aibă din nou dificultăți de respirație și dureri atroce de gât. Mai mult, și-a pierdut și vocea.

 

”Îmi amintesc că le-am spus medicilor că trebuie să merg la toaletă, dar mi s-a interzis. Mi-au spus că nu mai e timp” – atât de gravă era situația, a povestit pacientul, a cărei identitate nu a fost făcută publică.

I s-a făcut de urgență o traheostomie (o gaură în gât), pentru a putea respira. I s-au dat medicamente pentru a i se reduce acidul din stomac și multe altele.

În total, a stat două săptămâni la terapie intensivă. În final, gâtul i s-a vindecat, deși nu erau prea multe speranțe din moment ce țesuturile sale din gât începuseră pur și simplu să moară.

Foto: Arhivă/Pixabay

Vezi și Marele tenor italian Andrea Bocelli, dus de urgență cu elicopterul la spital. Ce a pățit cântărețul

Citește și: