Femeia în vârstă de 23 de ani s-a prezentat la medic, în a 37-a lună de sarcină, cu dureri severe de cap în partea stângă a frunții. Avea și grețuri, vărsături, vomita, iar ocazional vederea i se blura. Era la a treia sarcină și niciodată nu avusese astfel de simptome.

Hormonii din sarcină au fost de vină?

S-a dovedit că de vină era o tumoare apărută în partea sângă, după ureche. Nu se știe exact când a apărut aceasta, dar se știe că, în anumite cazuri, tumorile pot fi ”hrănite” de hormonii secretați în timpul sarcinii.

Potrivit medicilor, e posibil ca tumoarea să fi apărut chiar înainte de sarcină, mărindu-se în timpul acesteia și ducând la restul simptomelor.

La o lună după naștere, durerile de cap încă nu dispăruseră, însă vederea nu mai era încețoșată. La trei luni după naștere, când a venit la ultimul control înainte de operația programată, medicii au observat cu surprindere că tumoarea aproape că dispăruse. Practic, de la o tumoare de mărimea unui bob de strugure ajunsese cât o sămânță de floarea soarelui.

Practic, nici nu a mai fost nevoie de operație, pacienta fiind doar monitorizată. Faptul că tumoarea dispare demonstrează faptul că aceasta e benignă și nu malignă, au mai spus medicii.

Vezi și Unei femei i s-a îndepărtat o tumoare de 60 de kilograme de pe un ovar

Citește și: