Hidrocolonterapia este renumită printre vedete. Și asta pentru că are multiple beneficii. În colon își găsesc „domiciliu” reziduurile din organism. Curățându-l, tăiem răul de la rădăcină. Doar că unii medici susțin că organismul uman este capabil să facă singur acest proces. Și că nu mai sunt necesare astfel de metode.

Ce este tehnic hidrocolonoterapia?

Hidrocolonoterapia, irigarea de colon sau terapia de colon este, de fapt, o formă de curățare a colonului. Astfel, scăpăm de depunerile metabolice adunate în timpul procesării alimentelor. Este vorba despre materiile reziduale, toxine, gaze și paraziți. Acestea dereglează funcțiile digestive. Toxinele prezente sunt reintroduse în organism, proces echivalent cu o otrăvire.

Cum ne dăm seama sau când ne dăm seama că a venit vremea să urmăm o astfel de terapie?

Întotdeauna, ascultându-ne organismul. Atunci când simți balonarea, constipația, diareea, dureri și disconfort abdominal, dureri de cap, când simți o scădere a capacității de concentrare și a performanțelor intelectuale, oboseală cronică sau dureri articulare, este indicat să faci o ședință de hidrocolonoterapia. De asemenea, te poți confrunta cu iritații ale pielii, urticarie, alergii sau mâncărime cutanată.

De ce și când se recomandă

Potrivit dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie, această terapieajută mult. Ameliorează calviția, remediază disfuncțiilor hepato-biliare, îmbunătățește circulația sângelui și oxigenarea celulelor. Ajută la vindecarea sindromului de colon iritabil, ajută pacienții cu boli varicoase.

Ameliorează mirosul anormal al corpului, senzația de picioare grele, cefaleea rebelă, durerile menstruale, iritabilitatea, nervozitatea, greața și are efecte puternic regenerative. Stimulează sistemul imunitar, energizează, crește tonusul psihic și capacitatea cognitivă și combate migrenele și insomnia. Pe lângă acestea, Hidrocolonoterapia are numeroase efecte estetice, îmbunătățește starea tenului, reduce vizibil cearcănele, ameliorează celulita, previne apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii.

Care sunt beneficiile?

În primă fază, după prima ședință chiar, se vor constata schimbări majore pozitive la nivelul pielii. Vom descoperi că avem o piele mai curată, mai luminoasă, vom descoperi că acneea, celulita, urticariile, alergiile, iritațiile cutanate, psoriazisul, eczemele se vor estompa și se vor vindeca de la sine.
Apoi, o să descoperi că problemele de la nivelul digestie – constipația – sunt clar ameliorate. În plus, se pot pierde până la 11 kilograme într-o singură cură și este un tratament indicat ca și profilaxie a cancerului de colon.

Sursa foto: Brotac Medical Center