De ce apare halena

“Mulți oameni nu știu că suferă de halenă și asta pentru că aceasta este remarcată mai degrabă cei din jurul lor. Deseori, acestora le este jenă să îi anunțe că le miroase gura, astfel că problema trece neobservată.  Una dintre cele mai frecvente cauze este limba încărcată, necurățată, deoarece limba este rezervor pentru 60% din bacteriile orale.

O altă cauză este uscăciunea gurii care apare când nu ne hidratăm suficient. Ori, cândîn care glandele salivare nu mai produc destulă salivă (îmbătrânesc ori după ce se administrează anumite medicamente), și atunci fluxul salivar putând fi stimulat prin mestecarea unei gume fără zahăr.

Mirosul urât al gurii apare recvent când avem dinții cariați sau chiar distruși și când avem gingia inflamată (gingivită, parodontită). Acestea sunt cauzate de o igienă orală insuficientă, de anumite alimente pe care le consumăm, de fumat.”, spune dr. Oana Florea

Așa tratăm halena sau repirația urât mirositoare

„Mai rar, halena este generată și de amigdalite sau de afecțiuni digestive, de bronșite cronice, afecțiuni pulmonare, hepatită, ciroza hepatică, gastrită, afecțiuni renale. Dacă ne confruntăm cu această problemă, primul specialist vizitat trebuie să fie medicul dentist. Acesta va face o igienizare profesională și ulterior o evaluare.”, explică medicul stomatolog Oana Florea, medic dentist cu competență în Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie.

Este foarte importantă vizita la medicul specialist. Căci respirația urât mirositoare poate fi simptomul unor bolo foarte grave, nu neapărat doar o chestiune de igienă orală.

Sursa foto: www.drflorea.ro