► SALATĂ CAPRESE

Ingrediente: 100 g mozzarella (alegeţi un sortiment cu o cantitate mai mică de grăsime), 150 g roşii cherry, o lingură de ulei de măsline extravirgin, sare, piper.
Beneficii: Uleiul de măsline extravirgin este bogat în antioxidanţi, adică acele substanţe care au un rol protector pentru organism.
Valoare calorică/porţie: aprox. 370 kcal

► GUACAMOLE

Ingrediente: 100 g avocado, 150 g roşii, 50 g ceapă roşie, 40 g lămâie verde, usturoi, o lingură de ulei de măsline, coriandru verde, un ardei iute (opţional), sare, piper.
Beneficii: Avocado conţine o cantitate semnificativă de Omega 3, grăsime esenţială de care avem neapărat nevoie, deoarece organismul nostru nu o poate produce. Cantitatea de Omega 3 pe care ar trebui să o consumăm zilnic este de 2 g, însă sursele alimentare sunt destul de puţine (peşte, anumite uleiuri vegetale, margarină, nuci). 100 g de avocado furnizează aproximativ jumătate din cantitatea de Omega 3 necesară zilnic.
Valoare calorică/porţie: 271 kcal

► SOS TZATZIKI

Ingrediente: 100 ml iaurt 0,1% grăsime, 150 g castraveţi, usturoi, o lingură de ulei de măsline, câteva frunze de mentă, sare, piper.
Beneficii: Acest sos este un preparat răcoros şi uşor, potrivit pentru zilele toride de vară. Castraveţii aduc un plus de apă în organism, contribuind la hidratarea de care avem atâta nevoie în această perioadă, dar şi o serie de minerale (potasiu, fosfor, magneziu) care nu trebuie să lipsească din alimentaţie, în special în anotimpul cald. Vara pierdem rapid foarte multe din aceste minerale prin transpiraţie. În plus, dacă folosim castraveţii cu tot cu coajă, ne asigurăm un plus de vitamina A.
Valoare calorică/porţie: aprox. 180 kcal

► SALATĂ DE PEPENE GALBEN CU CREVEŢI ŞI CURCAN

Ingrediente: 120 g pepene galben, 80 g piept de curcan, 40 g creveţi, 80 g rucola, 60 ml iaurt 0,1% grăsime, frunze de mentă, o lingură de ulei de măsline, sare, piper.
Beneficii: Carnea de curcan este un tip de carne slabă, care conţine proteine cu valoare biologică ridicată, foarte bună pentru perioadele călduroase. Creveţii adăugaţi în acest preparat aduc un plus de gust, dar şi de grăsimi bune. Valoare calorică/porţie: 300 kcal

►LEGUME LA GRĂTAR CU SOS MEDITERANEEAN

► Ingrediente: 50 g dovlecei, 50 g vinete, 50 g andive, 50 g roşii, 50 g ciuperci, 50 g ceapă, o lingură ulei de măsline, lămâie verde, usturoi, pătrunjel verde, sare, piper.
► Beneficii: Preparatele care conţin o diversitate mare de legume şi verdeţuri asigură un aport bun de fibre, dar şi de minerale şi vitamine (potasiu, magneziu, fosfor, folaţi, vitaminele C şi A), de care avem atâta nevoie. Este de preferat ca în locul uleiului rafinat să foloseşti ulei de măsline extravirgin, deoarece acesta conţine o serie de antioxidanţi.
► Valoare calorică/porţie: aprox. 160 kcal