Totodată, sarcina pune presiune pe zona abdominală, ceea ce afectează funcționarea corectă a sfincterului esofagian și poate provoca arsuri gastrice.

Cum putem elimina gustul acru din gură?

Există mai multe remedii pe care le poți aplica, fie separat, fie împreună pentru a scăpa de gustul inconfortabil din gură:

Igiena perfectă a cavității bucale

Nu te spăla doar pe dinți. Freacă bine cu periuța și pasta de dinți, inclusiv limba și gingiile. Repetă procedura cel puțin de două ori pe zi. După ce te-ai spălat pe dinți, folosește o apă de gură. Este important de asemenea să cureți dinții folosind o ață interdentară. Aceasta previne acumularea de bacterii în spațiile dintre dinți care pot conduce la formarea plăcii dentare, a cariilor și a afecțiunilor gingivale.

Bea suficientă apă zilnic

Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv cele de la nivel bucal. În plus, contribuie la reducerea acizilor din stomac. Dacă boala de reflux gastroesofagian constituie cauza gustului acru din gură, reducerea acidității gastrice poate atenua semnificativ acest simptom.

Consumă citrice

Consumul de citrice stimulează producția de salivă. O cantitate mai mare de salivă duce la reducerea plăcii dentare și a toxinelor de la nivelul cavității bucale. Mănâncă regulat fructe precum grapefruit, portocale, mandarine sau lămâi pentru a scăpa de gustul acru din gură.

Spală-te pe dinți cu bicarbonat de sodiu

Umezește periuța de dinți și toarnă peste ea cantități egale de bicarbonat de sodiu și de sare. Perie-te cu pasta rezultată pe dinți. Această pastă exfoliantă ajută la eliminarea plăcii dentare de la nivelul dinților și gingiilor. În plus, au rol antibacterian. Repetă procedura de două ori pe zi.

Dezinfectează gura cu cuișoare

Cuișoarele au un puternic rol antibacterian și dezinfectant, astfel încât pot distruge bacteriile responsabile de formarea plăcii dentare și preveni apariția acesteia. În plus, au și un gust intens care conduce la estomparea senzației de acru din gură. Ia o bobiță de cuișoare în gură și ține-o timp de 5-10 minute, după care scuip-o. O dată sau de două ori pe zi, timp de mai multe zile, aplică acest remediu până la eliminarea gustului neplăcut din gură.

Foto: Pixabay