Specialistul le oferă părinților un ghid de prevenție pentru durerile de spate ale copiilor. În plus, citește câteva sfaturi utile pentru identificarea și tratarea problemelor care pot apărea la copiii care cară ghiozdanele prea grele sau au o poziție vicioasă în bancă.

Soluții pentru durerile de spate ale copiilor. Prevenția

Este cea mai simplă și eficientă metodă prin care ne putem preocupa de sănătatea copiilor noștri. Ca părinți, trebuie să aveți grijă ca aceștia să aibă o poziție corectă la birou, cu spatele şi coatele sprijinite de spătare, tălpile pe sol, să limitați timpul petrecut la birou, în fața calculatorului, și să îl prelungiți pe cel petrecut afară, în aer liber, unde cei mici pot face mișcare, activitate fizică regulată și sport. De asemenea, consultul periodic la medicul specialist pediatru, nu trebuie să lipsească.

Soluții pentru durerile de spate ale copiilor. Evaluarea posturală

O dată pe lună trebuie să urmăriți linia umerilor, a omoplaților și a bazinului. Dacă apar inegalități, trebuie să mergeți la un ortoped pediatru pentru diagnosticarea problemei și după la un fizioterapeut pentru o evaluare posturală de specialitate prin care acesta va urmări amplitudinea de mişcare articulară şi tonusul muscular ale copilului. Astfel, va putea concepe un program de kinetoterapie individualizat, menit să corecteze postura şi să contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă.

Soluții pentru durerile de spate ale copiilor. Ședințele de recuperare medicală

Bogdan Goga, fizioterapeut, Terapie pentru Mișcare

Bogdan Goga, fizioterapeut, Terapie pentru Mișcare

Dacă se constată o tulburare posturală, medicul specialist poate recomanda recuperare medicală. Fizioterapeutul va personaliza un program de kinetoterapie, și va urmări ca terapia realizată prin mișcări specifice să corecteze sau să amelioreze afecțiunea. De regulă, kinetoterapia reprezintă una din cele mai eficiente soluții pentru tulburările posturale de tipul cifozei, scoliozei sau a cifoscoliozei deoarece aceasta reușește să redea echilibrul la nivelul muscular.

Citește și:

Soluții naturale pentru o imunitate puternică și vitalizarea organismului la început de toamnă

7 probleme de sănătate ale copilului pe care nu ar trebui să le ignori

Află mai multe despre durerile de spate din dicționarul medical