Ghid de prim ajutor pe timp de vară. Atunci când e posibil, în locul medicamentelor, aprovizionează-te cu leacuri străvechi, însă cu virtuți miraculoase. Pentru răni ușoare, arsuri, înțepături de insecte, rău de mișcare, folosește remedii naturale ușor de aplicat.

Citește și: Panica provocată de COVID-19 ne îmbolnăvește trupul

Ghid de prim ajutor pe timp de vară. Vindecă rănile

Fie că ai parte de vreo tăietură, zgârietură mai profundă, fie te trezești cu o rană din te miri ce întâmplare, bătrâna pătlagină face minuni. După dezinfec-tarea temeinică, prin spălarea locului afectat cu apă și săpun, simpla aplicare a unei frunze de pătlagină, ușor zdrobită, direct pe rană, acționează ca un pansament natural de excepție. De aceea, în special vara, frunzele proaspete de pătlagină nu ar trebui să lipsească din casă. Gheața joacă un rol important pe vreme caniculară, nu atât pentru efectul ei răcoritor, cât pentru ameliorarea umflăturilor, vânătăilor și chiar pentru oprirea hemoragiilor abundente.

Ghid de prim ajutor pe timp de vară. Arsuri ușoare

Fie că-ți pică pe mănă un strop de ulei încins, de apă fiartă, fie din cauza fierului de călcat, te trezești cu o arsură. Tinctura și ungu-entul de arnică trebuie ținute mereu la îndemână. Arnica este un antiseptic și un cicatrizant de excepție, grăbind vindecarea rănilor. Dacă diluezi 10 picături de tinctură în 100 ml apă și aplici comprese sterile pe locurile afectate, te vei vindeca imediat.
În astfel de situații, nu uita de miere. Aplicată pe arsură, calmează durerea și acționează asupra pielii, astfel încât să nu rămâi cu semne inestetice pentru totdeauna.

Citește și: Probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Cum le rezolvi cu ajutorul naturii

Ghid de prim ajutor pe timp de vară. Arsuri solare

Nimic nu e mai plăcut decât să simți briza sub mângâierea caldă a razelor de soare. Totuși, consecințele pot fi devastatoare pentru piele. Când îți pregătești geanta pentru plajă, nu uita să pui în ea și o sticluță cu ulei de măsline extravirgin. Dacă găsești la farmacie unt pur de cacao, ești o norocoasă. Nu sta pe gânduri și achiziționează imediat acest hidratant magic! Pe lângă bronzul deosebit pe care îl va căpăta pielea, te va și proteja astfel împotriva arsurilor. În cazul în care ai suferit deja din cauza razelor puternice, crema de gălbenele este un remediu perfect.

Ghid de prim ajutor pe timp de vară. Rău de mișcare

Stări de vomă, amețeala, somnolența sunt numai câteva dintre simptomele care creează disconfort maxim pentru persoanele care suferă de rău de mișcare. Ghimbirul este aliatul de nădejde în aceste situații. Fie că păstrezi la rece ghimbir proaspăt, fie pulbere din rădăcină, efectul miraculos al acestuia va fi același. Cum simți că ceva nu e în regulă, înghite o linguriță de ghimbir proaspăt ras pe răzătoare sau bea o cană de ceai preparat dintr-o linguriță de pudră de rădăcină la 250 ml apă fiartă.

Citește și: Cum tratezi înțepăturile de insecte prin metode naturale

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi primul ajutor în caz de arsuri – la ce să fii atent!

I