Beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct se datorează conținutului ridicat de vitamine și minerale. Kaki conține vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, fosfor, precum și fibre. În plus, în el se regăsesc numeroase substanțe puternic antioxidante, cum ar fi catechinele care sunt prezente și în ceaiul verde.

Fructul kaki stimulează imunitatea

Ca urmare a numeroșilor antioxidanți conținuți, fructul kaki întărește imunitatea, un aspect deosebit de important, mai ales acum, în sezonul rece. Kaki prezintă una dintre cele mai mari cantități de vitamina C dintre toate fructele. Un singur kaki conține aproximativ 80% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C stimulează sistemul imunitar și producția de globule albe ale sângelui. Globulele sangvine albe reprezintă principala linie de apărare a organismului împotriva bacteriilor, virușilor și a altor microorganisme periculoase pentru sănătate.

Fructul kaki are rol anti-îmbătrânire

În acest fruct regăsim numeroase vitamine, precum vitamina A, betacaroten, luteină sau licopen. Acestea au rol antioxidant, contribuind la lupta împotriva radicalilor liberi și la întârzierea îmbătrânirii. Astfel, pot fi prevenite ridurile, petele de vârstă, boala Alzheimer și alte boli degenerative ale sistemului nervos, dar și slăbirea vederii sau a tonusului muscular. Prin urmare, kaki are grijă de pielea, creierul, ochii și mușchii noștri.

Fructul kaki scade tensiunea sangvină

Potasiul reprezintă un alt mineral care se regăsește în cantități semnificative în kaki. Acesta funcționează ca un vasodilatator și scade hipertensiunea. O tensiune sangvină normală contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular și previne apariția diverselor afecțiuni cardiace. În acest mod, este totodată stimulat fluxul sângelui la nivelul diverselor părți ale corpului, țesuturile și organele interne fiind mai bine oxigenate.

Fructul kaki îmbunătățește circulația sângelui

Pe lângă faptul că scade tensiunea sangvină, kaki aduce corpului un aport de cupru, un mineral esențial pentru formarea de globule roșii ale sângelui. În lipsa cuprului, nutrienții din sânge nu pot fi înglobați în mod adecvat pentru realizarea de hemoglobină. O circulația sangvină îmbunătățită conduce la creșterea funcției cognitive, stimularea metabolismului și refacerea celulelor.

Foto: Pixabay

Vezi si cum se mananca kaki