Fructul dragonului crește în Asia de Sud Vest, în America Centrală și de Sud și este fructul unei specii de cactus. O bucată conține 1 gram de fibre alimentare și 9 grame de carbohidrați. În plus, este bogat în acizi grași Omega 3. Studiile arată că este și o bună sursă de antioxidanți care pot preveni îmbătrânirea prematură și cancerul. Mai conține cantități importante de vitamina A și calciu.

Fructul dragonului – beneficii pentru sănătate confirmate de știință

Există studii medicale carre confirmă beneficiile pentru sănătate ale fructului dragonului.

  • Un studiu arată că fructul dragonului are un impact de a preveni stresul oxidativ și problemele de mobilitate la cobaii diabetici. De aici, se trage concluzia că fructul dragonului poate preveni complicațiile diabetului
  • Același studiu constată că un consum regulat de frcutul dragonului poate scădea riscul bolilor cardiologice și acela de a face hipertensiune.
  • Semințele conțin acizi grași Omega 3. Aceștia combat inflamațiile și bolile autoimune.
  • Datorită conținutului său de substanțe antioxidante, vitamine, minerale, enzime, fibre și grăsimi monosaturate, fructul dragonului ajută și la menținerea tinereții și frumuseții tenului. În plus, contribuie la păstrarea unei greutăți normale.

Fructul kaki combate îmbătrânirea prematură. Află ce beneficii mai are!

Cum consumi fructul dragonului

Fructul dragonului este foarte ușor digerabil, dar dacă este consumat după alimente care se digeră greu va sta mult în stomac și ar putea să fermenteze. De aceea, este bine să fie consumat pe stomacul gol, fără alte alimente care conțin grăsimi animale.

Citește și:

6 lucruri pe care nu le știi despre fructele cele mai bogate în antioxidanți: afinele

Cremă antiîmbătrânire pentru ochi. Cum o poți prepara acasă din ingrediente naturale

Sursa foto: 123rf.com