Autoritățile franceze au lansat un test online care poate arăta ce risc ai să fi fost infectat cu coronavirus. Parctic, testul nu îți spune clar dacă ai sau nu coronavirus, dar te ajută să-ți evaluezi simptomele și să știi ce ai de făcut mai departe.

Testul a fost aprobat de Ministerul Sănătății din Franța și este disponibil de săptămâna trecută aici, unde poate fi și făcut de către oricine.

Testul constă într-un chestionar cu 24 de întrebări legate de cele mai frecvente simptome întâlnite. Constă în întrebri de genul ”Ai avut febră acum câteva zile?”, ”Care este temperatura ta în prezent?”, ”Ai întâmpinat probleme respiratorii?” sau ”Ai dureri musculare?”.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cei îngrijorați de sănătatea lor mai sunt întrebați și ce greutate, înălțime și vârstă au și sunt rugați să dea amănunte despre starea lor generală de sănătate.

”Testul nu este un diagnostic, ci, mai degrabă, o evaluare a stării de sănătate, astfel încât oamenii să știe unde să se îndrepte”, a declarat dr. Fabrice Denis, membru al Alianței Digitale împotriva Covid-19, cel care a realizat testul.

Vezi și Raed Arafat face precizări: Se ia sau nu Covid-19 de pe haine? Se transmite sau nu prin alimente?

Citește și: