„Foliculita este afecțiunea dermatologică provocată de infecția cu bacterii a foliculilor Pilsiu. Principalul simptom al acestei afecțiuni este inflamația din jurul firului de păr. Foliculita superficială se manifestă prin pustule (umflături la nivelul pielii cu conținut alb), iar la formele severe apar usturimea, umflături dureroase sau tensiune locala”, explică specialistul Wasim Nazer.

De ce apare foliculita?

Acum, în plină vară, inestetica afecțiune poate crea un adevărat disconfort. Există, din fericire, o serie soluții la îndemână care ne ajută să scăpăm definitiv de foliculită. „Principalele cauze care duc la apariția foliculitei sunt epilatul cu ceară, epilatorul sau aparatul de ras. De asemenea, imunitatea scăzută, transpirația excesivă sau un stil de viață nesănător din punct de vedere alimentar, sunt motive care duc la apariția foliculitei!”, continuă expertul în remodelare corporală.

Ce trebuie să faci ca să scapi de ea

Foliculita poate fi vindecată, iar aceasta este o veste foarte bună. Persoanele care sunt mai predispuse la apariția foliculitei vor fi îndrumate de către specialist să folosească produse naturiste, dar și antibiotice, în cazul pacienților care prezintă o formă gravă acestei afecțiuni. Pe de altă parte, epilarea definitivă este, dacă vrei, singura măsură care ajută pacienta să vindece foliculita pentru totdeauna.

„Aici sunt recomandate 2 tipuri de epilare: epilarea cu laser Diode și epilarea definitivă cu IPL. Prima este sigură, nedureroasă și tratează infecția foliculilor piloși de la rădăcină. În acest caz sunt necesare 6 – 9 ședințe. Pe de altă parte, dacă pacienta alege cea de-a doua variantă – epilarea definitivă cu IPL – va observa o încetinire a creșterii firelor de păr responsabile cu infectarea foliculilor cu ajutorul laserului. În această situație sunt necesare 8 – 12 ședințe!”, conchide Wasim Nazer.

Sursa foto: aad.org