De asemenea, vor fi testate peste 6.000 de cadre medicale din spitalele administrate de primărie. Gabriela Firea nu a mai adus însă în discuție proiectul de testare în masă a bucureștenilor.

„Propunem astăzi testarea angajaților care nu au cum să stea acasă în această perioadă. Pe lângă medicii angajați în spitalele municipale, pentru care am comandat 6.000 de teste, vom achiziționa 3.000 de teste pentru angajații din transportul public în comun, iluminat, termoficare și servicii sociale. Ei ar putea fi, la rândul lor, vector de transmitere a coronavirusului și considerăm că trebuie să extindem testarea”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CGMB de vineri se mai află și alte proiecte, printre care cele care prevăd amenajarea unor spații pentru copiii ai caror parinti sunt cadre medicale, asistenți sociali sau sunt infectați cu noul coronavirus, precum și achiziționarea de halate de protecție și mănuși pentru medici, iar în cazul medicilor stomatologi care au cabinete amenajate în spații închiriate de la Primărie, aceștia să nu mai plătească chiria.

Vezi și Gabriela Firea, despre anunțata testare în masă a bucureștenilor pentru Covid-19: ”Am comandat testele. Din păcate…”

Citește și: