Ce să NU faci în timpul sarcinii ca să ai un copil sănătos: nu bea deloc alcool!

Una dintre cele mai cunoscute interdicții este să nu bei alcool. Nu este de glumit. Alcoolul trece prin placentă. Poate te gândești că există anumite cantități ok. Nu ar fi bine să existe un standard, pentru că rezistența la alcool depinde de la mamă la mamă, în funcție de metabolism, genele copilului și alți factori. De aceea, ar fi mai bine să-l eviți cu desăvârșire. Există cercetări care arată că unul până la șase pahare de alcool pe săptămână sunt asociate cu modificări genetice ale fătului și cu un IQ mai mic al acestuia.

Află și cât de inteligenți sunt bebelușii din burtică

Ce să NU faci în timpul sarcinii ca să ai un copil sănătos: nu te mai stresa!

Un nivel crescut de stres și accesele de furie nu sunt bune nici pentru tine, și nici pentru copil. Stresul crește nivelul de cortizol din sânge. Studiile medicale arată că o expunere in utero la un nivel crescut de cortisol în sânge face ca bebelușii să aibă după naștere un nivel crescut de anxietate. Această stare de fapt poate să se mențină chiar și la doi ani. În plus, după o anumită lună de gestație, bebelușul poate auzi vocea mamei și tonul ei îi formează percepția despre lumea din exterior. Nu înțelege ce se spune, dar un ton ridicat îi poate provoca teamă.

Ce să NU faci în timpul sarcinii ca să ai un copil sănătos: nu pierde nopțile

Chiar dacă înainte de a rămâne însărcinată pierdeai nopțile cu distracția sau munca, ai grijă că acest obicei dăunează copilului, dar și ție însăți. Ar fi bine să ai o rutină și să mergi la culcare la aceeași oră în fiecare seară. Nu încerca să faci mai multe deodată și nu munci după ora 8 seara. Este timpul să te relaxezi.

Citește și: Ce trebuie să includă dieta de primăvară a femeii însărcinate. Iată 4 alimente pe care trebuie să le consumi dacă ești însărcinată!

Sursa foto: 123rf.com