CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Așadar, oamenii de știință de la Harvard  spun că au ajuns la concluzia că cea mai bună variantă în lupta împotriva coronavirusului ar fi cea de-a doua situația, a carantiei intermitente. Această abordare ar favoriza și obținerea imunității colective. În momente critice, în care cazurile ar crește din nou, ar fi nevoie de revenirea la măsurile mai dure din prezent, în care populația e obligată să stea acasă pentru a încetini răspândirea virusului.

Această metodă a carantinei intermitente ar mai relaxa și situația din spitale, care ar face față cazurilor de îmbolnăvire mai ușor, potrivit Știrile Pro TV. În prezent, sistemul de sănătate este copleșit în întreaga lume.

Studiul realizat de specialiștii de la Harvard a mai arătat și că dacă distanțarea socială strictă (cum a fost cea din China, care a redus transmiterea virusului cu 60%) devine relaxată, se va ajunge din nou la o epidemie greu de controlat, în special toamna și iarna, iar care spitalele nu vor mai face față.

Cercetarea indică faptul că o posibilă metodă de abordare a epidemiei, pe fondul lipsei altor soluții eficiente, poate fi alternarea unor perioade multiple de distanțare socială. Restricțiile ar putea fi ridicate, total sau parțial, în momentul în care numărul de infectări este unul mai scăzut și reluate când cazurile se înmulțesc din nou.

Citește și: