Există o familie în Italia, formată din șase membri, care se află în această situație. Bunica, în vârstă de 78 de ani, cele două fiice ale sale și cei trei copii ai acestora nu pot simți durerea.

Nu simt loviturile, arsurile și nici măcar fracturile. La un moment dat, una dintre femei și-a fracturat umărul în timp ce schia și nici măcar nu și-a dat seama. A continuat să schieze întreaga zi, pentru că corpul său nu a alertat-o în niciun fel.

Prin urmare, deși lipsa durerii poate părea o binecuvântare, în realitate poate duce la un comportament periculos, cu urmări pe măsură.

Celor șase membri ai familiei li s-a dus faima peste hotare, așa că e echipă de medici de peste hotare i-a supus unor teste, reieșind că, deși numărul nervilor era același ca în cazul persoanelor considerate normale, toți aveau o mutație genetică, afectată fiind gena ZFHX2.

Descoperirea e impotrantă pentru că poate deschide drumul producerii unor calmante superioare celor din prezent, beneficiarii fiind mai ales cei cu dureri cronice.

Cei șase au fost întrebați dacă vor să se acționeze la nivel genetic, pentru a deveni normali, și a simți durerea, la fel ca restul oamenilor. Niciunul dintre membrii familiei nu a fost de acord.

Foto: Pixabay

Vezi și boala rară de care suferă un băiat din Canada.

Citește și: