Atunci când lipsa dinților devine o problemă, implantul dentar este obligatoriu. Ce e de făcut în această situație? Ce pași trebuie urmați pentru reușita acestei proceduri? Dr. Lorelei Nassar, specialist în chirurgie și implantologie, ne spune care sunt etapele unui implant dentar de succes:

Etapele unui implant dentar de succes: Consult amănunțit

“Începem cu un prim consult amănunțit, în care se evaluează starea de sănătate a cavității bucale, dar și afecțiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul să se prezinte deja cu o radiografie panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni. Ulterior, acesta este supus examenului Computer Tomograf (CT), care ne va oferi informații asupra țesutului osos / imagini tridimensionale și densitate. În acest fel vom putea stabili cu certitudine posibilitatea aplicării sau nu a implanturilor. Tot în urma acestei evaluări se stabilește și dacă sunt necesare proceduri suplimentare precum adiții și reconstrucții osoase: Consultația de specialitate presupune diagnosticare, planul de tratament recomandat și planuri alternative de tratament, precum și devizul aferent planului recomandat.

Citește și: Cea mai nouă metodă de tratament a paradontozei, accesibilă acum și în România

Etapele unui implant dentar de succes: Asanarea cavității bucale

“Pe baza CT-ului se confecționează un ghid chirurgical ce facilitează operația cu maxim de precizie și fară riscuri sau umflături post operatorii. Pașii următori pentru un implant dentar de succes: Urmează asanarea cavității bucale înainte de operație, care constă în igienizare profesională completă, atât supra, cât mai ales subgingival, se vor curăța și desființa pungile parodontale, se vor curăța și obtura (plomba) cariile dentare active, apoi se vor extrage dinții irecuperabili care întrețin infecții”, adaugă dr. Lorelei Nassar.

Citește și: De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă

Etapele unui implant dentar de succes: Ritual de îngrijire post operator

Dr. Lorelei Nassar

Dr. Lorelei Nassar

“După ce implantul sau implanturile au fost inserate, pacientul trebuie să-și administreze medicamentele prescrise în rețetă (antibiotic și anti-inflamatoare). Se va clăti cu soluții orale specifice pentru a putea menține o igienă dentară adecvată în perioada de vindecare. Urmează să se prezinte la toate controalele solicitate și să mențină o igienă orală impecabilă. În mare parte, va trebui să aibă un regim alimentar corespunzător: dietă moale și la temperatura camerei. Va evita băuturile alcoolice și nu va fuma. Va încerca să aibă un program cât mai ușor cu putință, adaugă medicul specialist.

Sursa foto: 123rf.com