Adevărul, confirmat de psihologi, este că, în mijlocul unei vieți haotice, cu responsabilități mari și prea puțină relaxare este important și să mai pierzi timpul. Pare greu de crezut. Problema apare atunci când ne petrecem timpul încercând să fim cât mai eficiente. Atunci refuzăm să luăm pauze binevenite. Dormim mai puțin. Nu ne permitem să facem o plimbare lungă sau să citim o carte bună. Uneori, chiar dacă ne mai tragem puțin sufletul, ne simțim vinovate că nu ar trebui să facem asta, din moment ce avem atâtea lucruri mai importante de făcut.

De ce este bine uneori să mai pierzi timpul – așa te relaxezi

Uneori, facem în grabă chiar activități care ar trebui să ne relaxeze. Vedem un film pe repede înainte ca să ajungem la punctul culminant și la deznodământ pentru că apoi avem altceva de făcut. Uităm constant de ce este bine uneori să mai pierzi timpul.

”A pierde timpul înseamnă, de fapt, a-ți încărca bateriile și a-ți limpezi gândurile”, remarcă psihologul britanic Michael Guttridge. ”Dacă ai momente în care ești total neproductiv, poți deveni, în final, mai productiv la jobul tău”, spune el. În plus, te vei simți mai împlinit.

Cât ar trebui să dureze un pui de somn în timpul zilei pentru a avea efecte pozitive pentru organism

Pierde timpul… cu măsură

Chiar și privitul la televizor (o activitate deloc productivă și, în multe cazuri, nocivă) poate fi o experiență de acest gen, dacă te relaxează și te bucuri de ceea ce vezi. Totuși, trebuie să existe o limită. Dacă este ceva ce faci zilnic, 8 ore pe zi sau mai mult, devine mai puțin plăcut. Pe când dacă privitul la televizor și pierdutul timpului este o pauză ocazională, vei avea de câștigat.

Ca o concluzie, este bine uneori să mai pierzi timpul. Cu toții avem nevoie de o pauză. Ar putea fi momentul în care răsfoiești o revistă, te plimbi sau, pur și simplu, stai degeaba. Ar trebui să prețuim aceste momente și să le vedem la adevărata valoare – sunt un timp bine folosit.

Citește și: Terapia Bowen, vindecare prin relaxare

Sursa foto: 123rf.com