Lisa Hawes, medic urolog din Maryland, SUA,  spune că o persoană, în mod normal, urinează de 4-6 ori pe zi, cam o dată la patru ore sau chiar mai des. Lăsând să treacă mai mult timp de atât chiar nu este ideal, mai ales dacă faci acest lucru tot timpul.

Când apar infecțiile urinare?

 „Nu vrei ca vezica ta să devine super plină și să se întindă și să-și crească mărimea și capacitatea. Dacă, în mod constant, aștepți ca vezica ta să devină plină de fiecare dată, atunci aceasta își va mări volumul la 600-900 de ml de urină, în loc de 300-450 ml, cât e normal. Capacitatea vezicii devenind mai mare, nu mai simțiți când este plină. De altfel, nici nu se mai golește bine, iar când vezica nu se golește corespunzător, atunci veți avea un risc mare de a suferi infecții ale tractului urinar”, a declarat Lisa Hawes.

Ce este o infecție urinară?

„Când intră bacterii în vezica urinară și stau acolo timp de șase ore până mergeți să urinați, acestea au șanse mai mari să dezvolte infecții. Și dacă deja ați dezvoltat infecții urinare și tot nu vă duceți la toaletă când aveți nevoie, creșteți riscul ca bacteriile să ajungă la rinichi și să provoace infecție și acolo, care este însoțită de febră și frisoane”, mai subliniază Lisa.

Astfel, aceasta susține că dacă se întâmplă să te abții să mergi la toaletă din când în când, nu reprezintă o  problemă majoră, însă dacă faci acest lucru în mod constant, atunci cu siguranță vei dezvolta infecții ale tractului urinar.

Infecție a tractului urinar (ITU) –reprezintă o infecție cauzată de  bacterii în orice parte a sistemului urinar (rinichi, uretere, vezica urinară și uretră). Cele mai multe infecții apar la nivelul tractului urinar inferior: vezica urinară și uretră.