Dacă consumi zilnic un avocado, acesta va reduce riscul de boli de inimă, te ajută să-ți menții greutatea, te ferește de cancer și își protejezează piele și ochii de efectele îmbătrânirii.  Așadar, data viitoare când te grăbești să mănânci un sandviș sau un burrito, gândește-te măcar să adaugi lângă și o porție proaspătă de guacamole.

Reduce riscul de boli de inimă

Bolile de inimă cauzează cele mai multe deces, cel puțin în SUA, și afectează aproximativ 27 de milioane de adulți, de aceea este destul de important să ne protejăm și să facem tot ce ne stă în putință pentru a reduce riscul de a dezvolta astfel de afecțiuni. Astfel, consumând zilnic grăsimi nesaturate, precum avocado, acesta te va ajuta să și scazi colesterolul rău (LDL), să-ți menții colesterolul bun (HDL), scăzând astfel șansele de a dezvolta boli cardiovasculare.

Mai mult, cu ajutorul lui poți să-ți îmbunătățești chiar și sensibilitatea la insulina. Pe lângă conținutul de grăsimi  nutritive, avocado conține și un mix de nutrienți  (de exemplu, potasiu și luteină) și inclusiv o multime de antioxidanți, cum ar fi carotenoide, callexanthophylls și fenoli. Acești compuși pot ajuta la prevenirea inflamației și a stresului oxidativ în vasele de sânge în timp ce facilitează îmbunătățirea fluxului sangvin.

Te ajută să-ți menții greutatea

Cine ar fi crezut că dacă mănânci grăsimi poți scăpa de grăsimi? E bine, se poate! Avocado te poate ajuta să slăbești sau să-și menții o greutate normal datorită faptului că dă senzația de sațietate. Un studiu recent a arătat că incluzând un avocado  în mesele tale zilnice, îți va prelungi senzația de sațietate și va reduce dorința de a mânca mai mult decât este nevoie. Senzația de burtă plină este dată de faptul că avocado are un conținut ridicat de fibre, în medie cam 14 grame per fruct. În plus, un consum mai ridicat de avocadă a fost asociat cu  subțierea taliei și cu scăderi ale greutății corporale, potrivit unor mici studii de observare. Cu alte cuvinte, avocado te scapă și de obezitate. 

Reduce riscul apariției cancerului

Avocado ne asigură numetoase fitochimicale care poate ajuta la prevenirea cancerului, incluzând  xantofile și fenoli. Acesta conbține glutantion, considerată  „proteina vieții” sau „antioxidantul miraculos”, împreună cu luteina  și xantofilă au fost associate cu reducerea riscului de a dezvolta cancerul oral. Studii recente au arătat chiar că avocado are un rol potențial și în reducerea cancerului de sân sau de prostar, dar și pentru leucemie.