CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Durerile menstruale, adică acele dureri din timpul ciclului, sunt printre cele mai temute. Una din două femei se confruntă cu acest disconfort lună de lună. Iar două femei din zece, acuză durerile menstruale severe. Simptomele variază în funcție de fiecare tip de organism și, implicit, stil de viață. De obicei, disconfortul care se resimte la nivelul abdomenului inferior poate fi asociat cu dureri de spate, cefalee (durere de cap), tulburări digestive, amețeli, oboseală, iar în cazuri extreme, chiar stare de leșin.

De ce apar durerile menstruale?

În timpul unui ciclu menstrual, corpul de pregătește pentru o potențială sarcină. Și produce o cantitate mai ridicată de estrogen. Acești hormoni sunt responsabili pentru îngroșarea mucoasei uterine. Care acționează ca un scut de protecție pentru potențiala sarcină. În situația în care niciun ovul nu a fost fecundat, nivelul de estrogen scade. Iar mucoasa începe să se desprindă de pereții uterului, cauzând menstruația.

Din acest moment se pot instala durerile menstruale. Pentru că uterul se contractă pentru a expulza mucoasa. În același timp, aceste spasme sunt asociate cu apariția unor procese inflamatorii. În cele mai multe din cazuri, din cauza acestui disconfort, femeile nu își mai pot îndeplini cu aceeași ușurință activitățile zilnice.

Așa scapi de chin

Printre leacurile băbești împotriva acestor dureri se numără aplicarea pe abdomen a unei surse de căldură, fie că este o sticlă cu apă caldă, o pernuță electrică, fie o buiotă. Însă, în zilele noastre, există și alte soluții moderne care ameliorează durerile menstruale. Plasturii BARZA împotriva durerilor menstruale furnizează căldură terapeutică datorită ingredientelor pe bază de cărbune activ. Se aplică pe zona dureroasă, direct pe lenjeria intimă, și pot fi purtați o perioadă de până la 12 ore. Se recomandă inclusiv pentru adolescente, tocmai pentru că nu implică absolut nicio contraindicație.

Acești plasturi sunt activatori sanguini, care prin căldura furnizată relaxează mușchii uterului. Ameliorează și elimină în mod eficient durerile abdominale și de spate, în funcție de locul în care sunt poziționați (fie pelvian, fie dorsal). În același timp, contribuie la stabilizarea tulburărilor menstruale și susținerea funcției ovariene în parametri optimi. Reprezintă o alternativă naturală, non-invazivă, la medicamentele antispastice și antiinflamatoare, care pot avea efecte adverse asupra organismului, mai ales folosite în exces.

Sursa foto: 123rf.com