După o perioadă obositoare la serviciu sau după una cu examene dificile, durerile cervicale sunt ceva frecvent, fie că vorbim de adolescență ori de prima sau a doua tinerețe, susține dr. Iulia Belc, medic primar medicina fizica si de reabilitare, directorul medical al Bio Ortoclinic. Și cum nu toate exercițiile de la sală pot face bine în astfel de situații, specialiștii celei mai mari clinici de vertebrologie din România au pregătit un set de mișcări care pot ameliora problemele cervicale.

 3 Exerciții pentru durerile cervicale

Exercițiul 1

Poziția inițială:

– șezut pe scaun;

– spatele drept;

– brațele relaxate;

– palmele pe coapse.

Se apleacă capul spre înainte, privirea rămâne fix înainte, se continuă prin revenirea la poziția inițială, continuând cu extensia capului, tot cu privirea orientată înainte. Spatele și umerii rămân nemișcați.

Numărul de repetări: 20.

Exercițiul 2

Poziția inițială:

– culcat pe spate ( DD );

– genunchii îndoiți;

– sprijin pe tălpi;

– brațele îndoite;

– palmele la nivelul gâtului.

Se ridică ușor (pasiv) capul de pe podea fără să blocăm spatele. Se evită apropierea prea mare a bărbiei față de stern. În poziția de flexie maximă se execută două respirații complete, după care se revine, gradat, la poziția inițială.

Numărul de repetări: 10 repetări.

Exercițiul 3

Poziția inițială:

– șezut pe scaun;

– genunchii ușor îndoiți și lipiți;

– brațele întinse posterior;

– palma stângă susține încheietura dreaptă.

Se execută o tracțiune a brațului drept orientat în jos, spre sol. În acelasi timp, se execută o înclinare laterală stanga a capului. O dată atinsă înclinarea maximă a capului și a brațului, se menține poziția pe parcursul a 5 respirații complete, după care se revine la poziția inițială. Se inversează priza mâinilor și se execută aceeași mișcare pe partea opusă.

Numărul de repetări : 10 pe fiecare parte.

Sursa foto: Bio Ortoclinic