Dacă ai dureri de cap cauzate de sinuzită, nu mai vrei să faci nimic. Ai serviciu, copii care te așteaptă, mâncare de gătit sau o casă în care să faci ordine. Dar nu-ți mai vine să faci nimic. Durerile de cap apar din cauza presiunii pe care o pun membranele inflamate și mucusul în exces, care nu este eliminat. Dacă te dor sinusurile, cel mai probabil, ai o sinuzită, dar poate fi vorba și de alergie, infecție dentară sau (în cazuri rare) o tumoare benignă sau malignă. De aceea, chiar dacă reușești să te simți mai bine cu ajutorul leacurilor recomandate de noi, mergi la medic pentru a vedea care este, cu adevărat, problema.

Cum se manifestă durerile de cap cauzate de sinuzită

Durerile de cap provocate de sinuzită se manifestă, cel mai adesea, prin dureri în zona frunții, obrajilor sau în jurul ochilor. Durerea este medie spre severă. Poate fi și unilaterală, adică doar pe o parte a capului sau bilaterală, în ambele părți. Atunci când ai dureri de cap provocate de sinuzită, este important să te hidratezi, să bei suficientă apă.

Află care sunt antibioticele naturale care te scapă de infecții!

Dureri de cap cauzate de sinuzită – Inhalații care te scapă de ele

Inhalația este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de sinuzită. Inhalația calmează membranele mucoasei și duc la eliminarea congestiei nazale. Astfel, se reduce presiunea pe sinus și, în cele din urmă, scapi de durerile de cap provocate de sinuzită.

Fierbe apă într-o oală. După ce o iei de pe foc, adaugă câteva picături de ulei esențial. Poți alege dintre mai multe uleiuri esențiale benefice pentru sinuzită: din arbore de ceai, de rozmarin, de eucalipt, de oregano, lămâie sau le poți combina. Acoperă-ți capul cu un prosopși inhalează aburul timp de 10-15 minute. Poți repeta procedeul o dată la două ore. Mai poți face și băi calde cu uleiuiri estențiale.

Citește mai multe în dicționarul medical despre

Sinuzita acută

Sinuzita cronică

Sursa foto: 123rf.com

Afla mai multe despre tipurile de sinuzita