Coloana vertebrală este principalul sprijin structural al corpului nostru. Trebuie să fie suficient de stabilă și puternică să te mențină în poziție verticală, dar suficient de flexibilă pentru a facilita mișcarea. Deci, nu este o surpriză faptul că mulți oameni au probleme în această zonă din când în când. Totuși, dacă respectăm niște reguli simple și urmăm un tratament, durerea severă de spate ne poate ocoli. Astfel, mulți am putea ne-am putea bucura de o viață activă mult timp de acum înainte.

Citește și: Durerile de spate în sarcină: 5 cauze și 10 tipuri de tratament

Durerea severă de spate. Cauze

Durerea poate fi cauzată de mușchi suprasolicitați, ligamente și tendoane inflamate sau de discuri dislocate, fracturi și alte probleme ale spatelui. Uneori, simți efectele imediat. Dar, în multe cazuri, problemele se dezvoltă în timp. De multe ori, noi suntem de vină pentru durerile de spate pe care le simțim. Le provocăm prin obiceiuri proaste, cum ar fi:

  • Poziție incorectă – la birou, la televizor, la volan, la școală etc.
  • Repeți de prea multe ori aceeași mișcare;
  • Ridicarea incorectă a unor greutăți;
    Accidentele provocate de sporturile de contact.

Pot fi de vină și anumite probleme de sănătate. De exemplu, osteoartrita poate afecta vertebrele.
Sarcina dă adesea dureri de spate. Modificările hormonale și creșterea în greutate pun noi forme de stres asupra coloanei vertebrale. Uneori, spatele
te doare fără niciun motiv clar (dureri de spate nespecifice). În acest caz, cauza ar putea să fie mușchii neantrenați.

Citește și: Durerea de spate poate fi de la rinichi! Ce probleme de sănătate pot ascunde durerile de spate

Durerea severă de spate. Când să mergi la medic

Durerile sunt doar un semn că ceva se întâmplă cu spatele. Mergi de urgență la medic dacă ai și următoarele simptome: radiații dureroase, amorţeală, furnicături la picioare sau brațe, stare de slăbiciune generală, urinare sau defecare necontrolată. Acestea ar putea semnala o problemă gravă.

Programează o consultație dacă ai dureri:

  • După ce te rănești, cazi sau ai un accident;
    Atunci când durerea nu te lasă să-ți desfășori activitatea în mod normal;
  • Dacă durează mai mult de 6 săptămâni sau se agravează.

Durerea severa de spate. Ce poți face

Dozează efortul. Pe cât posibil, atunci când simți că ai obosit, oprește-te din ceea ce faci chiar și mergi să te întinzi sau, dacă nu ai posibilitatea, stai relaxată pe un scaun sau într-un fotoliu cât mai comod. Rămâi cât timp este necesar ca să te refaci.

– Dacă e nevoie, folosește un baston care va reduce presiunea greutății pe articulație.

– Nu evita exercițiul fizic moderat. Cele mai indicate sunt înotul, gimnastica pentru mușchii spatelui, abdominali și ai picioarelor, yoga. Întreabă-ți medicul despre care este cea mai potrivită formă de mișcare pentru tine.

– Mergi la kinetoterapie și masaj.

Folosește unguente antiinflamatorii locale.

– Apelează la homeopatie. Rhus Toxicodendron este un remediu recomandat, de obicei, în cazul durerii severe de spate. Un terapeut specializat îți va putea da un plan de tratament personalizat.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com