„Mă simt un fraier că am rămas în România, de ce să nu o spun, fiindcă sunt un medic care a ales să rămână în România, dar sunt convins că, după aceste două inițiative, mulți dintre colegii mei, după ce va trece această pandemie, vor caută să plece din România, pentru că e clar că statul român nu ne respectă. Nu ne respectă pe noi și profesia noastră”, a declarat Tănase în cadrul unei emisiunii la Europa FM.

Medicul a vorbit și despre ultimele găselnițe guvernamentale menite să îi facă pe medici să nu își mai dea demisia, în condițiile în care tot mai multe cadre medicale fac acest lucru, acuzând lipsa de echipamente și evocând sănătatea familiilor.

Premierul Ludovic Orban i-a amenințat voalat pe medicii demisionari cu ridicarea dreptului de liberă practică. Președintele Klaus Iohannis a cerut că personalul medical care se ocupă de pacienții cu COVID-19 să primească un bonus lunar de 500 de euro.

„Dacă dânșii cred că astea sunt două inițiative ar putea să ne convingă să ne facem datoria, când noi ne facem datoria din vocație, practic, asta e clar ce preț pune pe noi. Sincer, e un fel de mită voalată”, a susținut președintele Alianței Medicilor din România.

Doctorul Bogdan Tănase a mai spus că „peste tot se practică o cultură a intimidării, iar foarte mulți medici nu sunt lăsăți neapărat să vorbească”.

Vezi și Apel către medici, de la doctorul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara: ”Rămâneţi pe baricade!”

Citește și: