În urmă cu două săptămâni, Ari a primit o nouă inimă, care a început să bată normal în pieptului lui, copilul fiind extrem de încântat că se va putea întoarce astfel în curând acasă.  Părinții au ținut să transmită mulțumiri donatorului și familiei acestuia și sperau ca Ari să aibă o viață cât mai normal, iar din septembrie să poată să meargă la școală.

Mike și Erica Schultz, părinții micuțului, au dezvăluit însă recent că Ari are o reacție severă de respingere a organului, iar starea lui s-a înrăutățit.

„Starea lui s-a înrăutățit și a avut nevoie de operații și proceduri în fiecare zi, săptămâna aceasta. Însă, el este încă puternic. Este curajos și ne învață și pe noi să fim așa”, a scris mama copilului pe blogul ei, ”Echo of Hope”. Însă, la scurt timp după ce a postat pe blog, femeia a anunțat pe pagina de facebook a lui Ari că micuțul a intrat în stop cardiac și acum mai este ținut în viață doar de aparate.

A fost operat în uterul mamei

Medicii au descoperit că Ari suferă de malformații cardiace congenitale, stenoză aortică, când mama lui era însărcinată cu el în 18 săptămâni, fiind prima persoană care a supraviețuit la două operații la inimă în timp ce se afla încă în uter. De atunci, doctorii l-au supus la numeroase operații în încercarea de a-i salva viața, iar în vara anului trecut micuțul a fost pus pe lista de așteptare pentru transplant de inimă, petrecându-și ultimele luni în spital.

Stenoza aortică înseamnă îngustarea unui orificu, prin care sângele este pompat de către inimă, forțând astfel inima să depună un efort mai mare pentru a elibera sânge din ventriculul stâng în aortă.

Aceasta nu este singura veste proastă pe care au primit-o părinții micuțului. Ei nu doar că trebuie să-și facă copilul bine, însă acum sunt nevoiți să-și găsească și o nouă locuință.  Familia Schultz a fost anunțată că tot lemnul cu care este construită casa lor este acoperit cu mucegai și trebuie dărâmată toată casa și construită de la zero. Și asta, în condițiile în care trebuie să fie precauți și să aibă grijă să nu îl expună la microbi, sistemul lui imunitar fiind foarte scăzut.