Citește și: Cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene

O cercetare realizată în Japonia la care au participat mii de femei care încercau să conceapă un copil a relevat faptul că cele care au declarat că dormeau neîntrerupt aveau un grad de fertilitate cu 20% mai mare în comparație cu femeile care nu dormeau bine. De asemenea, rata de dezvoltare a ovulelor fertilizate era mai mare în cazul femeilor care aveau un somn odihnitor.

Consumul moderat de alcool ajută la relaxare și la inducerea somnului

Oamenii de știință apreciază că aceste rezultate constituie un indicator extrem de important că un somn de calitate este unul dintre cei mai importanți factori pe care femeile care doresc să devină mame trebuie să îi ia în calcul pentru creșterea fertilității.

Cercetarea efectuată pe femei care au apelat la fertilizarea in vitro, realizată la Centrul medical din Kobe, a descoperit de asemenea că un consum ocazional moderat de alcool are un efect pozitiv asupra fertilității. Autorii studiului susțin că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că alcoolul poate contribui la îndepărtarea stresului și la inducerea somnului.

Somnul bun trebuie să dureze minim șapte ore în fiecare noapte

Prezentat în cadrul congresului internațional anual al Societății americane pentru medicină reproductivă, acest studiu a fost precedat de o cercetare conform căreia somnul sub șase ore pe noapte conduce la o scădere cu 20% a nivelului unui hormon esențial pentru conceperea unui copil, dar și de o investigație ce a relevat că gravidele care dorm mai puțin de opt ore pe noapte au un risc mai mare de a suferi un avort spontan.

Perioada de odihnă considerată satisfăcătoare pentru sănătatea unui adult constă în șapte-nouă ore de somn neîntrerupt pe noapte, conform Serviciului național de sănătate din Marea Britanie, amintește sursa citată care precizează însă că această perioadă poate varia de la un individ la altul în funcție de factori precum stilul de viață.

Citește și: