Fetița fusese internată din cauza unei infecții digestive cu Salmonella, făcută după ce mâncase o prăjitură. Deși copila a intrat în comă la ora 22.00, făcând febră 42 grade Celsius, a fost transferată la Terapie Intensivă abia după 3 ore, informează Ebihoreanul.

Medicul Georgeta Călinescu, care era atunci de gardă, a încercat să îi trateze febra cu comprese cu apă rece și antifebrile. Mai mult, conform sursei, le-ar fi cerut părinților să o facă pe fetiță să tacă, pentru că gemetele sale îi deranjau pe ceilalți pacienți.

După ce fetița a murit, în 2010, mama ei a făcut tot posibilul ca medicul să fie pedepsit, astfel încât nicio mamă să nu mai treacă prin ce a trecut ea. Inițial, Colegiul Medicilor a respins acuzațiile de malpraxis, în timp ce Parchetul Oradea a dispus începerea urmăririi penale abia la cinci ani de la moartea copilului.

În aprilie 2017, medicul a fost achitat de prima instanță, dar părinții au atacat decizia și au reușit să obțină acum o condamnare, care este și definitivă.

Citește și despre un alt caz cutremurător