În viața de zi cu zi și în programul nostru ocupat, adesea tindem să ignorăm nevoile și dorințele partenerului nostru.

Se poate întâmpla ca viața să nu pară compatibilă cu jumătatea din ce în ce mai bună, dacă cuplul nu-și dă timp pentru a dezvolta relația.

Contactul sexual este cel mai natural fenomen din viața fiecărui individ. O viață sexuală fericită este o necesitate pentru o relație fericită.

Cu toate acestea, uneori această relație fericită se poate confrunta cu probleme când unul dintre parteneri se confruntă cu disconfort sau durere în timpul sau după ce a fost activ sexual.

Dispăreunia este una dintre cele mai recurente afecțiuni sexuale la femei, care provoacă relații dureroase în primul rând din cauza cauzelor psihologice.

Când cineva nu reușește să se conecteze cu partenerii sau nu reușește să transmită vreun sentiment în actul de sex, atunci devine dureros din punct de vedere psihologic conducând la afecțiunea numită dispareunie.

Când dragostea doare…

Durerea care apare în astfel de situații este o afecțiune externă pe straturile superioare ale organelor genitale sau mai adânc în pelvis din cauza presiunii puternice și prelungește disconfortul.

Este important de menționat că mai multe motive psihologice, fizice sau sociale pot fi cauza dispareuniei.

Poate să apară și după menopauză din cauza modificărilor hormonale excesive din organism.

Dispararea este, în general, o boală curabilă și multe femei găsesc ușurare odată ce cauza este identificată și eliminată.

O întrebare importantă din mintea multora este dacă nașterea copilului poate duce la evoluția dispareuniei la mame.

Dispareunia la femei: cauze, simptome, diagnostic și tratament

Care sunt cauzele dispareuniei?

Durerea asociată cu dispareunia este, în general, fizică și anatomică. Cauzele dispareuniei nu se limitează numai la agenții fizici, ci și lipsa de atenție sau neglijență în timpul sexului.

Absența lubrifierii, a sexului dur și a traumelor continue contribuie, de asemenea, la prevalența acestei afecțiuni la femei.

Unele cauze care conduc la această condiție pot fi, de asemenea, psihologice, atunci când partenerii nu sunt sensibili la sentimentele celuilalt.

Un sentiment de rușine sau vină, o activitate sexuală incomodă sau lipsa unei educații sexuale adecvate pot duce la apariția unei astfel de boli.

Unele motive principale pentru dispareunie sunt:

– Infecție în tractul urinar

– Creșterea țesutului sau leziuni prelungite ale mușchilor

– Dezechilibre hormonale

– Disfuncție musculară

Este interesant de observat că boala nu este un rezultat al nașterii, chiar dacă mama gravidă se confruntă cu o scădere a libidoului în ultima etapă a nașterii copilului.

Ea nu apare ca urmare a nașterii copilului până și în cazul în care nu a fost prezentă în corpul mamei înainte de procesul de concepție.

Provocată superficial sau fizic poate să apară la mamele care alăptează copilul, deoarece corpul se confruntă cu o lipsă de estrogeni și cu o scădere a libidoului care poate provoca durere și disconfort în activitatea sexuală.

Dispararenia secundară este rezultatul unor probleme ginecologice sau urologice.

Infecția în pelvis, inflamația, cistita sunt toți cei care contribuie în mod semnificativ la starea dispareuniei.

Ce se întâmplă cu organismul dacă nu mai faci sex

Care sunt simptomele dispareuniei?

Intensitatea durerii cauzate de această condiție variază de la femei la femei.

Localizarea durerii, a timpului și a intensității contribuie la recunoașterea cauzei bolii.

Unele dintre simptomele principale ale dispareuniei sunt dureri în apropierea deschiderii vaginului sau în apropierea vulvei.

Durerea provocată la prima încercare spre o viață sexuală este, de asemenea, unul dintre simptomele majore ale dispareuniei.

Durerea cauzată în timpul actului sexual, cu cunoașterea prealabilă a oricărei infecții urinare sau a bolii sexuale, este un alt simptom al motivelor.

Tulburări dureroase chiar și după orele de întreținere de durată.

Durerea la începutul activității sexuale

Astfel, pe scurt, durerea în timpul procesului de act sexual care durează multe ore după terminarea activității indică toate aspectele legate de dezvoltarea dispareuniei.

Ce minuni fac rucola și avocado pentru viața sexuală

Care sunt modalitățile de diagnosticare a dispareuniei?

Diagnosticul este evaluarea poziției curente a corpului și a capacității acestuia de a face față bolii.

Există mai multe moduri sugerate acum, care pot duce la diagnosticarea eficientă a dispareuniei la femei.

Unele dintre cele mai eficiente tehnici sunt

O examinare pelviană este sugerată întotdeauna de către ginecolog în mod regulat pentru a evita posibilitatea unei boli în creștere.

În timpul acestor teste medicii ajung la șanse de orice infecție posibilă, iritarea pielii și decolorarea peretelui vaginal.

Prin acest control medicul poate localiza de asemenea zona care provoacă durere pacientului, permițând tratament concentrat mai târziu.

Uneori, din cauza lipsei de igienă adecvată, pacientul poate suferi de o boală cu transmitere sexuală.

De aceea, medicii primului pas iau în general o examinare medicală amănunțită a bărbatului și a femeii pentru a evita orice complicație viitoare și pentru a estima cauza durerii.

O serie de alte teste sunt disponibile și cu tehnologii avansate care pot ajuta pacientul să lupte împotriva durerii dispareuniei.

Ecografia pelviană este adesea considerată o opțiune bună pentru a găsi cauza durerii.

Trucuri pentru o viață sexuală mai bună

Care este metoda de tratare a dispareuniei?

Înainte de a merge pe medicație există o serie de remedii la domiciliu care pot ajuta ambii parteneri să inițieze o viață sexuală fericită.

Comunicarea este cheia unei relații fericite. Înainte de actul sexual, cuplul trebuie să vorbească despre ceea ce este confortabil și despre ce cauzează durerea.

Acestea trebuie să asigure o lubrifiere corespunzătoare pentru a evita orice șansă de rupere a pielii și de cicatrizare.

Remediile medicamente au câștigat, de asemenea, multă importanță pe piață, iar medicii nu ezită să prescrie aceste medicamente.

Medicamentele hormonale post-menopauză sunt adesea considerate ca o modalitate bună de a trata durerea.

Cu toate că medicii prescriu medicamente care totuși pot avea efecte secundare precum bufeurile, cheagurile de sânge, accidentele vasculare cerebrale și cancerul în mucoasa uterină.

Astfel, nu ar fi greșit să spunem că precauțiile anterioare și comunicarea sănătoasă reprezintă cea mai bună soluție pentru această problemă și pasul obligatoriu către o relație fericită.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto