1. Boli de inimă– Numeroase studii efectuate în ultimii ani  au evidențiat că sănătatea orală este un factor important pentru prevenția bolilor de inimă. Tratarea paradontozei și a altor afecțiuni ale gingiilor previne atacurile de cord și atacurile vasculare cerbrale.
  2. Boli respiratorii– Da, e adevărat. Dantura stricată și netratată duce în câteva luni la afectarea serioasă a plămânilor, provocând astm, infecții bacteriene și chiar cancer pulmonar.
  3. Abcese cerebrale– Prin dinții stricați se pot aduna celule imune, puroi, cauzând infecții bacteriene sau fungice. Acestea duc la abcese cerebrale care sunt în majoritatea cazurilor mortale.
  4. Septicemie– O cariere netratată la timp care a dus o infecție masivă în cavitatea bucală e ultimul pas înaintea septicemiei. Sepsisul este în 90% din cazuri, fatal.

Citește și: Prima vizită la dentist a copilului. Ce trebuie să știe părinții

Dantura cariată duce la diabet

5.Naștere prematură– în cazul în care ți se pune diagnosticul de gingivită trebuie să iei măsuri. Gingivita apare mai des la gravide deoarece există numeroase modificări hormonale. Netratată, afecțiunea poate duce la naștere prematură.

6.Diabet – Și pancreasul are de suferit dacă nu își îngrijești așa cum trebuie dantura sau dacă nu repari rapid cariile. Cum acest organ este responsabil de reglarea glicemiei în sânge, dacă vreo bacterie din cele care se ascund în carii ajung la el, activitatea normală este perturabtă și apare în scurt timp diabetul de tip 2.

7.Tromboza –  Mai exact, tromboza de sinus cavernos este o afecțiune care apare ca urmare a unei infecții la dinți. Constă într-un cheag (tromb) care se poziționează în sinus  sau obturează venele cerebrale, ducând în multe cazuri la deces.

Citește și: