Beneficiile pătrunjelului sunt cunoscute de toată lumea. El tratează o varietate de boli de la astenie, tulburări circulatorii și până la eliminarea toxinelor din corp.

Acest zarzavat poate fi consumat pe toată perioada anului, mai ales dacă este cultivat în grădină și are toate elementele nutritive.

O legătură de pătrunjel conține calciu, amgneziu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, provitamina A, vitamina C din abundență, complexul de vitamine B, E, dar și histidina – aminoacidul ce luptă împotriva tumorilor.

La ce este bună dieta cu pătrunjel

– purificator, detoxifiant
– elimină din plămâni substanțele nocive
– neutralizează efectele negative ale alcoolului și tutunului
– regenerator capilar
– este sudorific
– are proprietăți anticancerigene
– stimulent al sistemului nervos
– ajută sistemul imunitar
– antitumoral
– vermifug
– antiinfecțios

Combate anemia și boli ale sângelui

De asemenea, zarzavatul este de ajutor și în afecțiuni precum durerile articulare, celulita, reumatismul, surmenajul fizic și psihic, anemie, alergii, boli ale sângelui, afecțiuni renale, etc.

Dieta cu pătrunjel poate conține salate, sucuri de pătrunjel sau ceai de pătrunjel

Salata cu pătrunjel

Salata cu pătrunjel – poate conține câteva din legumele preferate la care adăugați pătrunjel proaspăt. Poate fi o salată de genul celor libaneze.

Puteți pune în salată grâu fiert, semințe crude, zeamă de lămâie, etc.

Suc de pătrunjel

Sucul de pătrunjel se poate consuma după ce a fost blenduit cu puțină apă sau, după preferințe, îl puteți amesteca cu suc de mere, sau de alte legume și fructe stoarse.

Ceai de pătrunjel

Ceaiul de pătrunjel se obține prin fierberea într-un litru de apă a 5 linguri de pătrunjel tocat, proaspăt. Se fierbe apa, iar dup ce a dat în clocot se pune zarzavatul și se lasă la infuzat 15 minute. Puteți adăuga zeamă de lămâie dacă nu vă place foarte tare la gust. Se bea cald sau rece, cu jumătate de oră înainte de masă.

Se pot face cure cu pătrunjel timp de 2 săptămâni, după care este binevenită și pauza.

În acest timp este indicat să consumați produse cu puține calorii și să faceți mișcare.

Din meniu vă pot lipsi produse precum dulciurile, băuturilke carbogazoase, produsele de patiserie, dar puteți consuma o friptură din carne slabă lângă o porție de salată cu pătrunjel.

Slăbești mâncând

Dacă sunt respectate regulile puteți slăbi între 3 și 5 kilograme în acest interval.

Înainte de a începe o astfel de cură discutați cu medicul specialist dacă aveți probleme renale cronice, dacă sunteți însărcinată, dacă alăptați. Cantitățile mari de pătrunjel pot produce tulburări ale sistemului nervos.

Sursa Foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.