Nutriţia fiind domeniul dumneavoastră de specialitate, în ce măsură aceasta influenţează viaţa omului zilelor noastre în general, şi a persoanei diabetice în special ?

Răspunsul este unul extrem de simplu: într-o măsură foarte mare. Explicaţia este, însă, mai complicată, şi multora anumite lucruri li se pot părea deranjante. În principiu, toate problemele de sănătate pornesc, în cazul în care nu există factorul genetic care să le influenţeze, de la depărtarea omului modern de la principiile unei vieţi sănătoase. După cel de-al doilea război mondial, industria alimentară a bulversat total obiceiurile omului în materie de alimentaţie. În mai puţin de un secol, omul a adoptat o alimentaţie săracă în legume şi fructe, dar bogată în zahăr, făinuri şi uleiuri vegetale rafinate. Utilizarea de aditivi alimentari în industria alimentară pentru prelungirea perioadei de expirare a alimentelor procesate a deschis o adevărată Cutie a Pandorei pentru omenire. Conservele de carne, mezelurile, brânza topită, ca să amintesc doar câteva, au în compoziţia lor diverşi aditivi alimentari, care ne afectează sănătatea. În plus, toate acestea se obţin în urma procesării prin diverse metode ce duc la pierderi de elemente biochimice, transformări, ce schimbă gustul şi structura alimentelor. Toate aceste alimente procesate şi modificate ajung în organismul uman şi provoacă la rândul lor modificări. În zilele noastre, cea mai mare parte a alimentelor existente pe piaţă sunt produse prelucrate, în fiecare din ele pândind un pericol, chiar dacă unele din ele sunt adevărate tentaţii pentru papilele noastre gustative. Omul modern a devenit unul extrem de comod şi, ce-i drept, şi ocupat. Iar producătorii din industria alimentară exact acest lucru au încercat să-l speculeze. Alimentaţia a devenit una haotică, fiecare a ajuns să mănânce „pe fugă”. Omul modern trebuie să reînveţe să se hrănească sănătos, să aibă cel puţin 3 mese principale echilibrate şi 2 gustări în fiecare zi, să redescopere beneficiile consumului de fructe şi legume, de alimente neprocesate şi de mâncăre gătită acasă, să descopere beneficiile mişcării. Sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă şi haotică sunt principala cauză a numeroase boli, printre care şi diabetul.

Care este abordarea tratamentului diabetului din punctul de vedere al specialiştilor ce au creat produsul Diafitosan ?

Diafitosan este un răspuns la necesitatea unei abordări multidisciplinare a diabetului. Produsul a fost creat la Cluj-Napoca, un centru universitar puternic al României, de un colectiv de specialişti competenţi. Chimia a dat mâna cu nutriţia şi medicina, iar conlucrarea mai multor specialişti din domenii diferite a permis realizarea acestui produs de excepţie după aproape 2 ani de studii, analize şi teste. Înaintea lansării pe piaţă în toamna lui 2016, Diafitosan a fost administrat mai multor persoane diabetice (inclusiv insulino-dependente), efectele pozitive în privinţa normalizării glicemiei apărând după chiar prima lună de tratament, ajustarea medicaţiei alopate fiind necesară în lunile următoare pentru evitarea hipoglicemiilor. Nutriţia nu trebuie nici ea neglijată în cursul tratamentului, recomandări de specialitate sub forma unui regim alimentar adecvat însoţind produsul.

De ce Diafitosan şi de ce diabetul, care e considerat de medicină o boală incurabilă ?

Produsul nostru l-am gândit în aşa fel încât să răspundă atât necesităţilor cât şi cerinţelor persoanelor diabetice. Firma noastră există de 20 de ani, până recent activitatea rezumându-se la distribuţia de produse naturiste. Am păstrat permanent legătura cu clienţii noştri, fie prin intermediul farmaciştilor din toată ţara cu care colaborăm, fie direct cu pacienţii. Am aflat aşteptările de la produsele antidiabetice, aşteptări cărora nici un produs de pe piaţă nu le răspundea. Antidiabeticele alopate orale scad eficient glicemia, dar au o mulţime de contraindicaţii şi efecte secundare, prin administrare zilnică afectându-se, în timp, alte organe, precum ficatul, ce nu mai poate face o detoxifiere eficientă, rinichii, inima sau ochii. Alte produse naturiste fie nu aveau eficienţa aşteptată, fie aveau în compoziţia lor diverse E-uri (precum stearat de magneziu sau talc) necesare tabletării, afectând gradul lor de eficacitate. De aceea am hotărât să scoatem pe piaţă un produs care să fie atât sănătos cât şi eficient, în aşa fel încât să favorizeze în scurt timp echilibrarea diabetului şi, treptat, să contribuie decisiv la aducerea acestuia în remisie.

Medicina consideră încă diabetul o boală incurabilă, însă în ultimii ani au existat mii de studii ce au arătat că printr-o alimentaţie sănătoasă, prin mişcare şi prin efectele pozitive demonstrate a nu mai puţin de 1.200 de plante din natură, se poate repara ceea ce stilul de viaţă dezordonat a stricat. Mai mult decât atât, peste 2.000 de studii medicale au demonstrat că pancreasul se regenerează, prin intermediul celulelor sale beta.

Sub ce formă se prezintă Diafitosan, ce componente are  şi cum acţionează concret ?

După cum spuneam, Diafitosan este un produs 100% natural. Mulţi se ascund în spatele acestui termen pentru a comercializa de fapt amestecuri de produse naturale cu diverse alte substanţe, ce nu doar că reduc efectul substanţelor active, ci şi aduc în organism un aport nedorit de elemente chimice care în timp pot da efecte secundare. Formula Diafitosan conţine un amestec de pulbere din fructe de afin negru, cătină albă şi afin roşu cu pulbere de seminţe de chimen-negru, obţinut prin procedee specifice. Toate fructele din compoziţia Diafitosan provin din flora spontană a munţilor Apuseni, din zone în care nu s-au folosit pesticide în procesul de cultivare, lucru confirmat de certificatul Eco emis de autorităţi pentru fiecare fruct în parte. Seminţele de chimen-negru provin din Ţara Sfântă, deoarece în România există doar câţiva cultivatori mai îndrăzneţi ce încearcă aclimatizarea chimenului-negru, neexistând o tradiţie a cultivării sale pe meleagurile noastre. Diafitosan se prezintă sub forma a 60 de capsule pe cutie, administrate înaintea fiecărei mese principale. Substanţele active din capsulă ajung, astfel, dirijat în stomac, efectele făcându-se simţite la scurt timp după înghiţire. După 10-14 zile, pacientul va observa o scădere a valorilor glicemice, efect ce se va consolida în lunile următoare de administrare.

Tratamentul cu Diafitosan este de lungă durată ?  Poate fi acesta utilizat şi de persoanele sănătoase, în scop preventiv ?

Neavând efecte secundare, Diafitosan poate fi administrat şi de persoanele predispuse spre diabet sau care au fost incluse de medicul diabetolog în categoria „prediabeticilor”. Cine este supraponderal e automat predispus spre diabet, 70-80% dintre diabetici fiind şi obezi. În România, ca şi în întreaga lume, de altfel, există un procent considerabil de persoane diabetice care nu apar în nicio evidenţă. Aceste persoane pot administra Diafitosan preventiv, dar concomitent trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă, să mănânce sănătos şi să facă zilnic mişcare. Mai devreme sau mai târziu, pentru aceştia, simptomele diabetului vor deveni evidente, iar netratat, diabetul va duce repede la complicaţii.

Diafitosan nu doar normalizează glicemia şi contribuie la refacerea celulelor beta, dar şi protejează inima, ajută la detoxifierea ficatului şi la evitarea inflamaţiilor acestuia, susţine rinichii şi aduce o contribuţie majoră vederii datorită cantităţii mari de vitamine, minerale şi substanţe nutritive pe care le conţine. De exemplu, doza maximă de Diafitosan ce poate fi administrată într-o zi asigură mai bine de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C unei persoane !  Durata şi intensitatea tratamentului diferă de la un caz la altul, putând dura câteva luni în cazurile mai uşoare, până la ani de zile în cazul persoanelor care administrează insulină. La finalizarea tratamentului, recomandăm anumite analize biochimice, care vor certifica starea pancreasului şi vor demonstra eficienţa tratamentului cu Diafitosan.

Există în ziua de astăzi un trend al orientării spre produse bio, ce prinde foarte bine şi la noi. Produsul dumneavoastră nu face excepţie…

Într-adevăr, există acest trend. Până la Revoluţie, hrana românului era cât de cât sănătoasă, însă după 1989, au apărut tentaţiile culinare ale Occidentului. La început, lumea era entuziasmată să poată consuma „la liber” un anume răcoritor, un anume tip de mâncare fast-food sau să mestece nelipsita gumă de mestecat. Dar acest stil de viaţă occidental, s-a omis să se spună, a dus la dezastrul actual din Statele Unite, unde 36% din populaţie e obeză ! Mâncarea bogată în grăsimi vegetale, sucurile acidulate, mezelurile, mâncarea semi-preparată, carnea din comerţ ce provine de la animale crescute cu anabolizanţi, legume şi fructe modificate genetic ce nu au nici un gust, toate au dat naştere acestei nevoi de refugiere într-un alt stil de viaţă.

Trendul produselor bio mai are un dezavantaj: un preţ de vânzare mai mare decât al produselor obişnuite. Motivul invocat – metodele de cultivare clasice, mai puţin productive, dar mai sănătoase – este în măsură să justifice doar diferenţa dintre cererea mare (cine nu şi-ar dori să mănânce sănătos ?) şi oferta mică (din cauza productivităţii scăzute şi costurilor mai mari). Sub umbrela protectoare a termenului „bio”, mulţi profită şi cresc preţurile de vânzare, în căutarea unui profit de multe ori nejustificat. Noi nu procedăm în acest mod, cu toate că în componenţa Diafitosan intră doar produse naturale cu certificare Eco. Să nu uităm nici faptul că pentru o persoană diabetică, schimbarea regimului alimentar înseamnă deja un sacrificiu financiar important, astfel că un preţ avantajos pentru un produs de calitate e numai în folosul pacientului.

Care sunt beneficiile pentru sănătate a substanţelor active din Diafitosan ?

Prin compoziţia sa unică, produsul are o multitudine de beneficii, ce nu se reduc doar la efectul hipoglicemiant şi de refacere al celulelor beta din pancreas. Antocianina şi vitamina C din compoziţia fructelor elimină radicalii liberi, ajutând la prevenirea deteriorării celulelor şi a instalării a numeroase boli, precum cele de inimă, cancer sau degenerescenţa maculară. Antocianidinele din afinele negre îmbunătăţesc vederea de noapte, tratează retinopatia diabetică şi previn cataracta. Fructele de afin negru, cătină albă şi afin roşu, fiind o bogată sursă de vitamine şi minerale, întăresc automat  imunitatea organismului. Afinele negre reglează tranzitul intestinal, în timp ce afinele roşii fortifică organismul prin antioxidanţii săi, dându-i o mână de ajutor la înlocuirea antioxidanţilor proprii epuizaţi, precum glutationul (ce are rol în eliminarea toxinelor). Deşi afinele roşii sunt mai mult folosite în medicina tradiţională în scop diuretic, s-a demonstrat că ele reduc serios degradările provocate de inflamaţii şi protejează vasele de sânge. Chimenul-negru, prin efectele în scăderea stresului oxidativ, are proprietatea de a proteja integritatea celulelor beta din pancreas; încetineşte îmbătrânirea celulelor organismului, previne cancerul prin efectele antioxidanţilor, protejează ficatul. Datorită chimenului negru din compoziţie, cine ia Diafitosan va avea un somn mai liniştit şi se va trezi dimineaţa mult mai odihnit. După cum vedeţi, componentele produsului nostru au o mulţime de efecte benefice pentru organism, schimbările putând fi sesizate de persoana diabetică după primele zile de administrare.

Regimul alimentar elaborat de dumneavoastră este important în reuşita tratamentului cu Diafitosan ?

Diabetul zaharat nu poate fi combătut dacă persoana nu conştientizează faptul că o alimentaţie sănătoasă e baza pe care se clădeşte întreaga filosofie a vindecării sale. De când s-au făcut primele studii despre diabet până în prezent, medicii au concluzionat că medicamentele antidiabetice nu au nici o valoare fără respectarea regimului alimentar indicat în diabet. E ştiut faptul că persoanele ce suferă de diabet de multe ori duc lipsă de anumite vitamine şi substanţe minerale. Noi am alcătuit regimul alimentar ce-l recomandăm pacienţilor noştri ţinând cont de acest deficit. El se axează pe ideea asigurării vitaminelor şi mineralelor necesare zilnic organismului persoanei diabetice, deci automat recomandăm consumul a cât mai multe fructe şi legume crude (nu fierte, pentru că prin fierbere se pierd toate beneficiile legumelor) zilnic. Nu suntem de acord cu medicii diabetologi ce interzic pacienţilor consumul fructelor dulci, pe motiv că ar avea un indice glicemic ridicat. Ştiaţi că autorităţile sanitare americane recomandă diabeticilor un consum obligatoriu de fructe în proporţie de 30-40% din cele 2.000 de calorii zilnice ? Studiile lor au arătat că prea puţin contează dacă fructele consumate au un indice glicemic scăzut sau ridicat, deoarece nu acest lucru pare a fi factorul decisiv în scăderea incidenţei diabetului.

Aşadar, conduita alimentară trebuie să fie una exemplară, dar în nici un caz stresantă, pentru diabetic, şi să fie dublată de mişcare zilnică. Dacă aceste lucruri sunt înţelese de persoana în cauză, efectele Diafitosan vor fi extraordinare pentru organism.

Ce recomandă produsul Diafitosan în faţa altor produse naturiste existente pe piaţă ?

Noi suntem adepţii ideii că plantele pot repara ceea ce omul a stricat prin depărtarea lui de natură, nu întâmplător sloganul nostru fiind “Sănătatea vine din natură !” După cum am spus, pe lângă numeroasele beneficii pe care produsul nostru le aduce, mai are un avantaj: este un supliment alimentar la fel de eficient, prin efectele pe termen lung, precum medicamentele antidiabetice orale, şi, mai ales, 100% sănătos şi sigur pentru organism, fără efectele secundare ale antidiabeticelor. Altfel spus, se ajunge la acelaşi rezultat – normalizarea glicemiei – fără a fi afectate în timp alte organe; în plus faţă de antidiabeticele alopate, se începe procesul de regenerare a celulelor beta, datorită substanţelor active din formula Diafitosan.  Un alt avantaj faţă de alte produse similare e dat de folosirea în componenţa sa doar de fructe cu certificare eco, fără a se adăuga E-uri sau îndulcitori sintetici în formula produsului. Nu în ultimul rând, preţul Diafitosan nu este mai ridicat decât al altor produse similare, cu toate că din punct de vedere calitativ, materia primă folosită la fabricare este mai costisitoare.

Ce recomandaţi, în încheiere, pacienţilor diabetici ?

Pacienţii diabetici trebuie să ştie că nu există, în tratamentul diabetului, soluţii sau formule miraculoase care să te vindece peste noapte de ceea ce ai dobândit în decursul a ani de zile prin depărtarea de la cumpătare. Nu companiile pe care le arătăm cu degetul ca fiind principalele vinovate pentru îmbolnăvirea noastră sunt cele ce trebuie învinovăţite pentru bolile dobândite prin consumarea produselor lor. Vina omului modern stă în insuficienta sa informare, paradoxal, într-un secol în care informaţia circulă atât de repede. Sau poate în dezinteresul său. Natura, atât de asaltată de poluare şi distrugere, continuă să uimească prin miracolele pe care le produce. Super-alimente precum afinul negru, cătina albă sau afinul roşu sunt rodul acestei naturi fascinante şi neobosite, şi, din fericire, există încă zone în România în care aceste fructe mai pot fi găsite în formă pură, nealterată de stropirea cu substanţe chimice.

Schimbarea atitudinii faţă de boală, de către persoana diabetică, îmbrăţişarea unui stil de viaţă sănătos din care mişcarea şi consumul de fructe şi legume nu trebuie să facă excepţie pot duce, şi cu puţin ajutor de la natură, la ceea ce toţi se feresc să pronunţe, invocând mereu necesitatea unor noi şi noi studii suplimentare, anume la vindecare. E un lucru ce stă, de acum, în puterea fiecărui diabetic, iar Diafitosan a fost creat pentru a ajuta în această luptă.

Suplimentul alimentar “Diafitosan” este produs şi comercializat de firma SC EVICOM SRL din Cluj-Napoca, ce poate fi contactată telefonic la 0728416800 sau 0766284982, sau pe e-mail la [email protected] . Pagina web oficială a produsului Diafitosan este www.diafitosan.ro .