Nu se cunoaște însă cauza exactă a diabetului de tip 1. Se pare că acesta constituie o combinație de factori genetici și de mediu care împiedică organismul să producă insulină în pancreas. Peste 50 de gene sunt asociate cu diabetul de tip 1, așa că nu se poate determina cu exactitate cauza genetică.

Există diverse alimente sau suplimente care pot ajuta în menținerea sub control a acestei afecțiuni, dar și modificarea stilului de viață este importantă.

Simptome pentru diabetul de tip 1

Primele semnale care avertizează asupra acestei afecțiuni sunt:

  • urinatul excesiv
  • setea constantă
  • extenuarea fizică
  • pierderea în greutate
  • vederea îngreuiată.

Afecțiunea progresează foarte rapid. De aceea, este important să te prezinți de urgență la medic dacă sesizezi vreunele dintre simptomele de mai sus.

 

Remedii naturiste pentru diabetul de tip 1

Injecțiile cu insulină permit persoanelor care suferă de diabet să își gestioneze boala, dar există mai multe remedii naturiste și modificări ale stilului de viață care pot ajuta la reducerea semnificativă a simptomelor diabetului.

Avocado

Conform unor studii, avocado poate reduce glucoza din sânge în mod considerabil. Testele au fost realizate cu extract de avocado, dar cu siguranță includerea sa în alimentație contribuie la reducerea glucozei sangvine. În plus, se consideră că avocado ar ajuta la regenerarea unor celule de la nivelul pancreasului care produc insulină. Studiile continuă în speranța realizării unui supliment alimentar pe bază de avocado care ar putea fi util diabeticilor.

Trifoiul roșu

Diabetul este cauzat de distrugerea unor celule numite beta din pancreas care pot produce insulină. Trifoiul roșu conține o substanță chimică numită genisteină care poate stimula refacerea celulelor pancreatice de tip beta. În acest mod, organismul ar putea reîncepe să producă singur o parte din insulina de care are nevoie.

Chimenul negru

Acest condiment care se mai numește și negrilică era pe vremuri folosit la noi în țară pentru a aromatiza telemeaua, dar și la alte alimente. Micuțele semințe negre conțin substanțe cu rol miraculos pentru sănătate și se crede că ar ajuta inclusiv la vindecarea de cancer. Chimenul negru poate stimula refacerea celulelor de tip beta din pancreas și îmbunătăți funcționarea lor.

Modificări ale stilului de viață

Practicarea exercițiilor fizice și renunțarea la o viață sedentară sunt importante pentru ținerea sub control a simptomelor diabetului de tip 1. Obezitatea, hipertensiunea, afecțiunile cardiovasculare sunt asociate cu diabetul. Încearcă să slăbești și să faci regulat mișcare, iar starea ta fizică se va îmbunătăți semnificativ și metabolismul va fi impulsionat.

Foto: Pixabay