„Aceste eșantioane vor fi reprezentative la nivel național. Ele se adaptează celor opt regiuni de dezvoltare, fiecare regiune adaptează la nivelul fiecărui județ și la nivelul fiecărui județ vor fi nouă paliere de vârstă în care vom încadra pacienții.

Vom lua trei laboratoare din fiecare județ. Acești pacienți vin la laboratoare pentru a-și face analize pentru diverse probleme. Serul rezidual, cu acordul acestor persoane, îl vom folosi pentru a doză acești anticorpi.

Sunt niște teste imunologice, cu o sensibilitate mare, de 99,5%. Ne vor da în proporție de 99,5% câți au avut sau nu au avut infecția. Ne va da o prognoză. Având o rată de imunizare mare, ne vom gândi că va exista sau nu va exista un al doilea val și dacă va exista al doilea val, cam care va fi amploarea lui”, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, testarea națională va arăta starea populației și viitoarea evoluție a virusului.

Vezi și Firea anunță că vârstnicii şi oamenii străzii din Bucureşti vor fi testaţi pentru COVID-19. Ce se întâmplă cu testarea în masă a locuitorilor Capitalei? Primarul face acuzații grave

Citește și: