Dar dacă ai privi lucrurile puțin diferit? Cum va fi noul an depinde de tine. E ca o coală de hârtie pe care să desenezi tu cum îți place, să alegi din paleta de culori toate posibilitățile pe care vrei să le transformi în realitate. Nu va fi doar muncă fără distracție. Vor urma zile minunate și doar în puterile tale stă să le faci să se materializeze. Iată ce poți face ca să depășești perioada asta tristă de început de an:

Fă-ți ordine în viață și în lucruri

Nu doar decorațiunile de brad trebuie strânse. Sunt convinsă că ai o grămadă de lucruri inutile prin casă de care te împiedici. A face ordine și a renunța la unele din aceste obiecte care-ți prisosesc constituie o modalitate excelentă de a simți că preiei controlul vieții tale. Poți face loc pentru obiecte noi și pentru noi posibilități. În plus, te vei simți excelent dăruind altora.

Pune-ți melodia preferată, ia-ți câțiva saci menajeri cu tine și niște sacoșe și începe să te eliberezi de povara lucrurilor de care nu mai ai nevoie. Într-un sac, pune lucrurile care trebuie aruncate și, într-o sacoșă, cele pe care vrei să le donezi. Ordinea și spațiul creat îți vor da rapid senzația de calm și relaxare de care ai nevoie.

Ține-te de planul de a mânca mai sănătos

Aproape fiecare din noi își stabilește la început de an să slăbească sau măcar să se țină la distanță de alimentele nesănătoase. Mai ales după perioada sărbătorilor în care ne-am îndopat cu de toate. Din păcate, tocmai faptul că ți-ai obișnuit corpul cu dulciuri, grăsimi și tot de felul de mâncăruri pe care de obicei le eviți sau le consumi în cantități reduse, acum îți e greu să revii la normal.

Chiar dacă în primele zile, corpul tău va cere în continuare zahăr, grăsimi, alimente procesate și altele asemenea, nu ceda tentației. În scurt timp, se va reobișnui cu noua dietă, iar tu îți vei recupera energia pierdută și, o dată cu ea, și starea de spirit pozitivă. Depresia de după sărbători va dispărea rapid din peisajul vieții tale.

Programează-ți câteva întâlniri cu prietenii

După toate vizitele la rude sau ale rudelor, după toate cumpărăturile, alergătura și distracția din decembrie, luna ianuarie pare tristă și cenușie. Toată lumea a reînceput serviciul, toți sunt ocupați și obosiți. Dar dacă te-ai întâlni cu acel prieten cu care nu reușești să te vezi decât extrem de rar. Sau cu mătușa sau unchiul tău la care niciodată nu apuci să ajungi?

E important să nu lași ca ianuarie să fie doar o lună dedicată muncii și atât. Ieși la un film, mergi într-un parc, du-te la o cafea cu o cunoștință. Chiar dacă vremea e urâtă și nu ai chef să ieși din casă, o schimbare de decor îți va face bine și te va binedispune.

Și, nu uita, depresia de după sărbători va trece și vor urma și alte aniversări și evenimente plăcute. După iarnă, vine întotdeauna primăvara!

Foto: 123rf.com