Bărbatul, originar din Changsha, inițial a cumpărat medicamentele de la farmacie din pură întâmplare. Îl durea capul, așa că a luat două, pentru ca efectul său fie imediat. Au fost extrem de eficiente, astfel încât, de câte ori simțea și cel mai mic disconfort, recurgea la ele.

Numai că, în timp, a fost nevoie să crească doza, pentru ca efectul să fie același. Ajunsese la un punct în care era nevoie să ia 8 – 12 pastile pe zi doar pentru a funcționa normal.

În ultimii ani, dependența sa s-a înrăutățit atât de tare, încât dacă treceau prea multe ore în care nu-și lua drogul, începea să se simtă melancolic, după care, din senin, extrem de iritat.

A început să aibă inclusiv simptome fizice, cum ar fi durerile de cap și un disconform general.

Simptome specifice sevrajului

Familia a făcut presiuni asupra sa, pentru a-l convinge să meargă la medic, dar abia recent, realizând că lucrurile au scăpat de sub control, bărbatul a cerut ajutor. Medicii l-au diagnosticat cu dependență de droguri. Pentru că, în cazul său, pastilele funcționează ca un drog.

Analizând medicamentele, medicii au ajuns la concluzia că acestea conțineau cafeină. Această substanță, folosită pe termen lung, poate cauza dependență exact ca și nicotina sau alcoolul.

În prezent, omul încearcă să scape de dependență, sub supraveghere medicală. Gradual, el micșorează doza și ia antidepresive, pentru a ameliora simptomele specifice sevrajului.

Potrivit medicilor, astfel de medicamente, administrate o perioadă scurtă, nu sunt periculoase. Însă, dacă se folosesc un timp îndelungat, pot cauza astfel de probleme.

Vezi și Leacuri pentru dependența de alcool

Citește și: