Un bărbat din Sydney, Asutralia, Kyle Byrnes, a mărturisit că a fost „cu adevărat surprins” atunci când și-a petrecut întreaga perioadă de izolare cu partenera sa, care a fost testată pozitiv la coronavirus, fără ca el să se infecteze. El a explicat că au dormit în același pat timp de patru zile cât ea a avut simptome ușoare și au avut contact în permanență. Cei doi sunt vaccinați cu dozele booster, iar cazul lor nu este singular.

Profesorul Tony Cunningham din Sydney, medic de boli infecțioase, a explicat pentru news.com.au că sunt mai mulți factori care contribuie la un scenariu de acest fel.

„Dacă nu se răspândește într-o familie, poate fi datorită nivelului de imunitate al persoanei care îl are, astfel încât cantitatea de virus a scăzut rapid; poate fi nivelul de imunitate al persoanei care îl primește. Asta s-ar putea datora faptului că sunt imunizați sau faptului că sunt suficient de norocoși încât să aibă genele potrivite”, a spus profesorul Cunningham.

Partenerul neinfectat va avea, de asemenea, diferite niveluri de imunitate și va fi mai protejat dacă are făcut doza booster sau dacă a mai avut virusul.

Profesorul a explicat că persoanele care sunt vaccinate împotriva Covid, în special cu doza booster, au probabil o anumită cantitate de virus din nas, ceea ce înseamnă că nu sunt contagioase pentru o perioadă lungă de timp.