Oricine a călătorit în Japonia și-a pus această întrebare: ”De ce femeile japoneze nu se îngrașă și arată tinere mai mult timp?”. Bucătăria japoneză și stilul lor de viață activ sunt o mare parte din răspuns. Principiile sănătoase fac ca Țara Soarelui Răsare să fie casa celor mai multe persoane care au împlinit 100 de ani.

De ce femeile japoneze nu se îngrașă și arată tinere mai mult timp. Ce și cum mănâncă

În Japonia, mâncarea nu este consumată doar de dragul gustului, ci este considerată a fi medicament.

Foarte rar consumă carne roșie. Preferă fructele de mare și peștele. Tonul, somonul, macroul și creveții sunt foarte populari în bucătăria japoneză. Oferă proteine de calitate și acizi grași Omega 3, excelenți pentru a menține sănătatea creierului, inimii și organelor. În plus, fructele de mare reduc inflamațiile și sunt benefice sistemului nervos.

Acizii grași Omega 3 păstrează sănătatea tenului și îl mențin tânăr. Previn mai multe probleme ale pielii, cum ar fi dermatitele, psoriazisul, acneea și chiar cancerul de piele.

Femeile japoneze nu prăjesc alimentele. Le consumă crude sau le prepară prin fierbere normală sau la abur, la grătar sau cuptor.

Femeile la menopauză sunt mai predispuse la obezitate. Cum poți preveni sau trata ”epidemia secolului XXI”

De ce femeile japoneze nu se îngrașă și arată tinere mai mult timp. Consumă alimente fermentate

Consumă foarte des alimente fermentate, cum sunt kefirul, kombucha, varza acră, miso, tempeh și kimchi.

Alimentele fermentate conțin enzime, vitamina B, acizi grași Omega 3 și probiotice.

În procesul de fermentare, apar bacteriile bune pentru intestin și alimentele devin mai digerabile. Astfel, ajută digestia și pierderea în greutate. Totodată, promovează eliminarea toxinelor și a metalelor grele din țesuturi.

De ce femeile japoneze nu se îngrașă și arată tinere mai mult timp. Beau ceai verde

Japonezii beau mult ceai verde. Ceaiul matcha (preparat din ceai verde) este preparat din cele mai bune frunze de ceai, uscate și făcute o pudră fină. Aceasta se amestecă cu apă fierbinte și face parte din ceremonialul ceaiului.

Ceaiul verde aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Este bogat în antioxidanți și previne un număr important de boli și procesul de îmbătrânire prematură. Poate să ajute și la pierderea în gretate.

Citește mai multe despre ceaiul verde și beneficiile lui!

Sursa foto: 123rf.com