Sulful este cunoscut și ca „mineralul frumuseții”. Sulful ajută la menținerea elasticității pielii. Acesta nu numai că ajută la îmbunătățirea sănătății unghiilor și a părului, ci și la eliminarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Acesta este o componentă importantă a cheratinei, o proteină care este o componentă structurală a pielii, a unghiilor și părului, oferindu-le o rezistență suplimentară.

În plus, ajută mușchii, pielea și oasele să-și mențină forma. Totodată, sulful este un ingredient esențial în grăsimi, în fluidele corpului și în mineralele scheletului.

Citește și: Beneficiile apelor termale de la Herculane. Ce afecțiuni poți trata în stațiunea de pe Valea Cernei

Beneficiile băii cu sulf

O baie cu sulf la cadă individuală poate fi cea mai bună alegere pentru tine. La Herculane, apele sulfuroase au indicaţie datorită efectelor H2S, care se resorb prin tegument şi prin mucoasele gastrice, a căilor aeriene superioare, bronhopulmonare şi vaginale.

 dr. balneolog Otilia Oprisan, Afrodita Resort&SpaÎn timpul băilor sulfuroase, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicată a apei folosită în tratamentul balnear (38-60ºC) deschide porii, iar mineralele sunt astfel absorbite prin piele. Aburii au efecte antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice, ajutând bolnavii cu BPOC, astm bronșic, sinuzite, rinite alergice, ozena.”, aflăm de la dr. Otilia Oprișan, balneolog.

Baie cu sulf pentru o piele sănătoasă

Grație concentrației mare de sulf vei obține o piele frumoasă: apa sulfuroasă previne ridurile și vindecă acneea. Totodată, băile sulfuroase detoxifică ficatul și contribuie la oxigenarea organelor din corp. La toate acestea se adaugă o mai bună circulație sangvină, în urma căreia pielea este capabilă să lupte împotriva bacteriilor și infecțiilor cu care poate intra în contact – un aspect foarte important, în special în vremea pandemiei de coronavirus.

Baie cu sulf împotriva durerii

Apele termosulfuroase de la Herculane combat durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajutând la recuperarea mobilității articulare. Apa fierbinte are un efect relaxant, ușor sedativ, prin care vei reuși să îndepărtezi orice urmă de tensiune. La nivel articular, induce vasodilatație și astfel scade ischemia. Efectul antiinflamator și antialergic al apelor sulfuroase este util și în tratarea unor boli ginecologice: infecții cervicale, eczemă, anexită, insuficiențe ovariene cu sau fără alte tulburări endocrine, sau insuficiențe enzimatico-metabolice.

 „Căldura apelor minerale sulfuroase determină creșterea fluxului sangvin și vasodilatație. Ea induce o stare de bine, de relaxare musculară, crescând în acest fel mobilitatea articulară. Totodată aceasta funcționează precum un analgezic direct și facilitează tonifierea musculară”, adaugă balneologul.

De reținut că, utilizarea băilor cu sulf se face la recomandarea medicului pentru cei cu diverse afecțiuni și cu precauție de către persoanele sănătoase.

Sursa foto: 123rf.com