Medicul Adrian Marinescu a explicat în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, de la Antena3, că multă lume se întreabă care este avantajul vaccinului anti-COVID-19, atâta vreme cât infecția se poate transmite.

Din păcate, chiar șeful companiei Pfizer a recunoscut că o persoană vaccinată poate transmite mai departe infecţia. Cu toate acestea, vaccinul ne ajută să nu dezvoltăm forme grave ale virusului și, implicit, să reducă numărul deceselor înregistrare zilnic.

„Vaccinul are următorul rol: să împiedice îmbolnăvirea, să nu facem forme severe, pentru a diminua mortalitatea. Să nu mai vedem 200 de morţi pe zi (n.r.-în România). Infectarea se referă la faptul că virusul ajunge la nivelul porţii de intrare. Da, poate să ne infecteze. Doar că rămâne acolo. Nu provoacă mai departe alte modificări”, a dezvăluit Adrian Marinescu.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, simptomele apărute vor fi similare cu cele de viroză, iar repercursiunile asupra organismului vor avea un impact mult mai mic.

“S-ar putea ca şi transmiterea mai departe să se facă într-o mai mică măsură, însă nimeni nu poate să garanteze că nu vom transmite virusul mai departe. Ce înseamnă în plan practic: să luăm cazul virozelor de sezon. Ele se transmit în cadrul familiilor, al cunoscuţilor, dar nu duc la o îmbolnăvire severă. Ajungem să ne curgă nasul, să avem o simptomatologie uşoară. Nu ne vom îmbolnăvi şi nu ne va fi pusă viaţa în pericol. Asta va face, de fapt, vaccinul şi asta vrea să spună compania Pfizer”, a explicat dr. Marinescu, la Antena 3.

Citește și:

Cum previi formele grave de Covid-19

Avertismentul unei femei care suferă de Covid-19 de 257 de zile: ”Eram extrem de sănătoasă, nu aveam probleme, nu aveam comorbiditățile despre care tot vorbesc specialiștii…”