Dacă vrei să te simți cât mai confortabil în timpul verii, atunci hainele pe care le porți trebuie să aibă trei calități: să fie deschise la culoare, lejere și din materiale ușoare. LinenMe  recomandă hainele din in, pe timpul verii. Acestea permit pielii să respire și absorb umezeala. Pe lângă haine, trebuie să acordăm atenție încălțămintei pe care o purtăm în timpul verii. Cu cât încălțămintea îi permite pielii să respire mai mult, cu atât mai bine; de aceea, poți opta pentru papuci, sandale sau pantofii de tip loafer. Dacă îți vei construi ținutele după câteva reguli simple, te vei bucura de numeroase avantaje. Uite care sunt beneficiile atunci când te îmbraci și te încalți lejer vara:

  1. Eviți mirosurile neplăcute

Indiferent de cât de riguroase sunt regulile de igienă proprie, alegerea greșită a hainelor în timpul verii poate cauza mirosuri neplăcute. În plus, purtarea încălțămintei greșite cauzează miros neplăcut, tăierea circulației sau chiar infecții. De aceea, este bine să optezi pentru haine din materiale lejere, care să absoarbă umezeala, precum inul, și încălțăminte confortabilă, care să îi permită pielii să respire. Cu o pereche de sandale, îți îmbunătățești confortul termic pe parcursul verii și te ții departe de orice miros neplăcut. Din fericire, nu trebuie să sacrifici aspectul pentru confort: poți găsi multe modele șic, așa cum sunt și aceste sandale de la Miniprix.

  1. Transpiri mai puțini

Dacă îți vei alege îmbrăcămintea corect, vei transpira mai puțin. Materialele din care sunt confecționate hainele tale joacă un rol extrem de important. Stitch Fix recomandă cinci materiale în timpul verii: bumbac, in, chambray (o țesătură din bumbac similară cu denimul), mătase artificială și amestecurile de materiale. Acestea permit aerului să circule, păstrându-ți pielea mai uscată.

De asemenea, pe lângă materiale, culoarea hainelor poate contribui la confortul tău. Culorile închise absorb lumina, în timp ce cele deschise o reflectă. Astfel, dacă vei purta nuanțe precum negru sau albastru închis, te vei încălzi mult mai tare. Optează pentru nuanțe de alb, bej și culori pastel de roz, galben, albastru sau verde, pentru a menține o temperatură a corpului cât mai confortabilă vara aceasta.

  1. Te simți mai confortabil

Vara, confortul este esențial, de aceea ai nevoie mai mult ca oricând de haine în care să te simți în largul tău și lipsită de griji. Astfel, evită îmbrăcămintea mulată și din materiale necorespunzătoare verii și optează pentru haine lejere. Croiala hainelor este esențială pentru confortul tău. De aceea, vara este bine să alegi rochii maxi, tunici sau bluze lejere. De asemenea, alege haine din materialele menționate mai sus, acestea fiind ideale pentru o ținută confortabilă de vară.

  1. Eviți iritațiile

Din cauza transpirației în exces și a expunerii la soare, pielea este mai predispusă la iritații. Dacă vei purta îmbrăcăminte și încălțăminte care să nu permită circulația aerului sau absorbția umezelii, pot apărea mâncărimi la nivelul pielii, acnee, infecții ale piciorului sau blocarea glandelor sudoripare. Pentru a evita aceste probleme, respectă recomandările de vestimentație.

  1. Ești protejată de razele soarelui

Mai mult ca oricând, vara este esențial să ne protejăm împotriva razelor UV, iar cea mai eficientă metodă de protecție este acoperirea. Hainele pe care alegem să le purtăm vara trebuie să ne protejeze împotriva razelor de soare. Astfel, dacă știi că o să petreci câteva ore în soare, nu uita să porți o pălărie largă și să îți acoperi umerii. De asemenea, este recomandat să porți pantaloni sau fuste lungi, pentru a-ți acoperi picioarele.

 

Sursă foto: Shutterstock