1.Dormi mai bine

Dacă transpiri în timpul somnului, sunt foarte mari șanse să te simți inconfortabil și somnul tău să fie întrerupt. Specialiștii ne sfătuiesc să adormim într-o cameră în care temperatura să fie cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius. Dormitul dezbrăcat te va ajuta să-ți  menții o temperatură mai scăzută a corpului și astfel vei reuși să dormi mai bine, însă asigură-te că ai așternuturi din bumbac. Fibrele grele precum mătasea te pot face să transpiri. Lipsa de somn va afecta fiecare aspect al sănătății tale, așa că trebuie să încerci să dormi cât mai mult, iar beneficiile se vor vedea în nenumărate feluri.

2.Îți va păstra zona intimă fericită

“Mai ales în cazul femeilor care au vaginită cronică, ‘aerisirea’ vaginului pe timpul nopții este o idee foartebună”, a declarat medicul ginecolog Michael Cackovic, de la centrul medical State Wexner din Ohio pentru revista Self. Mediul umed și îngust din lenjeria intimă este ideal pentru dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Majoritatea ginecologilor recomandă folosirea chiloților din bumbac tocmai pentru că sunt ușori și lasă vaginul să respire, dar renunțarea la ei pe timpul nopții din când în când este o idee și mai bună. Mai ales,  dacă pe tot timpul zilei ai purtat pantaloni strânși pe piele.

3. Îți poate calma problemele pielii

„Îmbrăcămintea, în special cea strâmtă pe corp, poate cauza iritații pe măsură ce se freacă de piele în timp ce dormi, înrăutățind foarte probabil afecțiunile pielii caracterizate prin inflamații și iritații”, susține medicul dermatolog Sejal Shah. În plus, transpirația acumulată în pijamale creează un mediu călduț și umed, care favorizează apariția de ciuperci și bacterii, adaugă Shah. Dacă aveți eczeme, psoriazis, sau altă problemă dermatologică, merită văzut dacă dormitul gol vă oferă vreun fel de ameliorare.

4. Mersul la somn devine mult mai sexy

Dacă împarți patul cu cineva, dormitul fără haine face ca mersul la culcare să devină un moment mult mai sexy, iar inițierea unui act sexual devine floare la ureche. Când amândoi vă băgați în pat dezbrăcați, sunt șanse mari ca înainte de somn să strecurați și un moment intim. Contactul piele pe piele este greu de ignorat, indiferent de cât de obosiți sunteți.

5. Te vei simți mai încrezătoare

„Dormitul nud creează un sentiment de încredere și libertatea”, spune Stacy Nadeau, expert în dezvoltare personală. „Este ceva ce mă face să mă simt minunată, atunci când dorm fără haine. Când femeile se simt minunate, radiem fericire și încredere, așa că dacă ajută, de ce să nu dormim dezbrăcate?”, adaugă Stacy Nadeau.