CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Chiar dacă această pandemie ne-a dat peste cap planurile de viitor, e important să nu uităm că sănătatea este prioritară. Corpul nostru are nevoie constantă de îngrijire și atenție din partea noastră dacă vrem să se păstreze la cote maxime. Te sfătuim că în această toamnă să alegi metode de vindecare naturale. Un început bun pentru a-ți stimula imunitatea naturală este cura de detoxifiere de toamnă.

Citește și: 5 metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce înseamnă detoxifierea?

„Detox nu înseamnă doar post alimentar. Este fundamentul vindecărilor în majoritatea cazurilor (în special în bolile cronice). Altfel spus, tratarea cu neglijență a detoxifierii zilnice/ periodice/ sau profunde în caz de boală – înseamnă îmbătrânire prematură și acumulare de boli. Practica detoxifierii zilnice/ periodice/ sau profunde în caz de boală, înseamnă sănătate, tinerețe, vigoare fizică, mentală, până la vârste foarte înaintate”, spune Suzana Pretorian – medic balneolog la un centru de tratament din Sovata care explică mai multe despre cura de detoxifiere de toamnă.

Detoxifierea presupune activarea „circulației apei biologice” (sangvine, limfatice, intercelulare, intracelulare), activarea funcției organelor cheie pentru detoxifiere (piele, digestiv integral, rinichi, ficat, plămâni, sistem limfatic), circulația liberă a fluxului energetic qi (prin respirație, stretching și variante gen qi gong, acupunctură, mișcare), oxigenare, încărcare fotonică (lumina naturală), impregnare pozitivă a memoriei apei din corp (rugăciune, meditație).

Tipuri de detoxifiere :

‘’Detoxifierea zilnică este individuală și cuprinde rugăciunea/meditația, consumul unei ape de calitate minim 1,5 l/zi, o anumită succesiune și combinare a alimentelor organice (neprocesate), mișcare (stretching, cardio, tonifiere) inclusiv în aer liber, expunere la soare.

Detoxifierea profundă în caz de boală se face sub supraveghere medicală. Clinici consacrate în acest sens, cu documentare științifică solidă asupra vindecărilor în numeroase boli cronice considerate incurabile, există în Germania, Rusia, America de Nord și Centrală, etc.

Poate te interesează și să afli ce se schimbă toamna, pe raftul de cosmetice

Beneficiile curei de detoxifiere de toamnă

Detoxifierea periodică are o multitudine de variante, poate sute, în funcție de continent, climat, cultura locală tradițională sau medicală: de la posturile religioase de tip alimentar-‘spiritual’, până la sejururile detox din turismul de sănătate în stațiuni balneare. Detoxifierea periodică poate fi individuală sau sub supraveghere medicală. Cuprinde un mozaic anume ales de tehnici de detoxifiere, cum ar fi: masaj, drenaj limfatic, hidrocolonterapie, acupunctură, mișcare (yoga, tai chi, aquagim, etc), regimuri hidrice și alimentare, ayurveda, meditație, etc. ‘’, încheie specialistul în balneologie. De aceea, cura de detoxifiere de toamnă este foarte importantă.

Cura de detoxifiere de toamnă pentru „curățarea” organismului

dr. Suzana Pretorian, , medic balneolog, SOVATA Ensana Health Spa Hotels”Împachetările cu mixturi de plante (Sebastian Kneipp) sau argile, nămoluri – pentru a avea efect detox, necesită factor termic, hidric, sudație. Apa este vehiculul de eliminare a toxinelor în aceste cazuri. Căldură activează circulația sângelui, dislocă toxinele subcutanate, activează organele de eliminare: ficatul, rinichii, sistemul digestiv și limfatic, pielea, plămânii. Ficatul își intensifică detoxifierea. Rinichii elimină urina mai concentrată și mai des în orele următoare detoxifierii. Crește peristaltismul digestiv. Pielea elimină prin sudație (transpirație) toxinele subcutanate și celulele superficiale uzate. Plămânii elimină toxine prin respirație.

Hidratarea bună pre și post împachetare, ca și activarea circulației pre împachetare (masaj, dușuri subacvale, înot, mișcare, etc) crește eficiența detoxifierii prin împachetare.’’, spune dr. Pretorian.

Sursa foto: 123rf.com