Imunitatea naturală proprie, la fel ca și păstrarea forței vitale, reprezintă armele principale de combatere a pandemiei, alături de respectarea tuturor regulilor de protecție. Află cum ții virusurile la distanță.
Cum ții virusurile la distanță? Conform studiilor efectuate de către specialiști, virusul COVID-19 își pierde din agresivitate atunci când întâlnește organisme călite, cu imunitate puternică antrenată regulat prin odihnă adecvată, alimentație sănătoasă și mișcare suficientă.
În cazul unui organism epuizat, sedentar, cu boli asociate și vitalitate scăzută, virusul devine mai agresiv și produce mutații. Suzana Pretorian, medic balneolog, te învață cum ții virusurile la distanță și cum să-ți menții sănătatea cu ajutorul unui stil de viață corespunzător:
Cum ții virusurile la distanță cu ajutorul suplimentelor alimentare
„Dintre suplimentele alimentare cu eficiență dovedită în susținerea imunității și vitalității ar trebui utilizate (discontinuu) următoarele:
- vitamina D 4000 UI/zi,
- vitamina C 1-2 grame/zi,
- Zinc 15 mg/zi,
- Magneziu citrat 200 mg/zi seara,
- produse ale stupului de tip lăptișor de matcă pur asociat cu polen crud de măr (care susține printre altele funcția miocardului).
- Aceste remedii trebuie luate relativ rar și cu întrerupere, pentru a-i da timp organismului să lupte și singur, nesusținut.
Cum ții virusurile la distanță cu argint coloidal
Ca măsuri simple și eficiente de combatere locală a multiplicării coronavirusului, recomand picături în nas cu ‘Argint coloidal 80 ppm’ (1-2 picături în fiecare nară), respectiv 1-2 pufuri de spray ‘Tinctura de propolis forte cu Argint coloidal 50 ppm’ la nivelul faringelui.
Ambele remedii se aplică la scurt timp după expuneri cu risc (revenirea de la lucru, din zone aglomerate sau după întâlniri de neevitat cu mai multe persoane). Acestea pot asigura inactivarea virusului la poarta de intrare.
Citește și: Coronavirusul se poate ține la distanță
Cum ajungi la imunitate naturală
Ții virusurile la distanță prin imunitatea natural dobândită. Cu cât încărcătura virală pătrunsă la un moment dat este mai mică și la intervale mai rare, cu atât se dă timp suficient imunității naturale să lupte și să neutralizeze virusul la poarta de intrare, respectiv să formeze anticorpi naturali treptat și sigur. De altfel se poate observa că la acele populații de pe glob unde există expunere intensă la soare și la factori climatici contrastanți (cald/rece, altitudini mai mari, vânt, curenți de litoral), viteza de revenire după infectările declarate este mai rapidă, cca 3-4-5 zile (India, Chile și chiar România). Acesta este indicatorul sănătății prin călire a populației.
Cum ții virusurile la distanță printr-un stil de viață sănătos
Practica sejururilor în stațiuni balneare ca turism de masă decenii la rând, de asemenea înzestrează populațiile respective cu o capacitate de apărare naturală mai eficientă.
Ca obiceiuri de stil de viață sănătos ce conduc spre imunitate puternică și vitalitate crescută, menționez respectarea somnului de calitate și suficient (cca 7-8 ore/zi), efortul fizic în aer liber cu expunere zilnică la soare și pentru oxigenare. Cconcentrația de vitamina D crește în sânge de 3 ori mai mult și de 3 ori mai rapid după expunerea la soare decât după consumul
de suplimente cu vitamina D).
Lichidele consumate trebuie să fie preponderent apă de calitate și sucuri de legume proaspăt preparate și consumate imediat după preparare. Nu alege sucuri de fructe. Acestea, prin conținutul de fructoză, duc la îngrășare rapidă. În plus, aproape toate sucurile ambalate conțin conservanți, iar enzimele sunt inactivate în câteva minute după stoarcere.
Ce alimente să consumi pentru ca să ții virusurile la distanță
Alimentele pe care le consumi să fie pe cât posibil neprelucrate termic. Alege, în primul rând, legume proaspete, alimente verzi, nuci, semințe, avocado combinate cu proteine animale de calitate, respectiv
fructe autohtone în cantități moderate.
O greutate corporală optimă este la fel de importantă. Ar fi bine să ai înălțimea în cm minus 100, cu preponderența masei musculare din greutatea totală. Adică, nu ar fi bine să ai țesut gras în exces. Astfel, scade riscul inflamației necontrolate în cazul infectării cu coronavirus.
Ce să nu mănânci pentru o imunitate bună
Țesutul gras nu este inert, ci extrem de activ în sens negativ. El reprezintă una dintre sursele inflamației în corp. Restricția calorică moderată (a manca mai puțin decât pe saturate) fortifică imunitatea.
Dulciurile rafinate (zahăr, ciocolată, etc) și produsele cu gluten
(patiserie, produse panificație) inactivează limfocitele NK (natural killer). Deci, scad imunitatea în mod direct, activ.
Lactatele în exces cresc cantitatea de mucus inclusiv la nivel respirator, îngreunând drenajul natural al secrețiilor potențial continatoare de virus.
Sursa foto: 123rf.com