Digestia este prima care are de suferit ca urmare a programului nostru prea încărcat. Balonare, constipație, indigestie, gaze, dureri abdominale, toate acestea sunt consecințe ale unei alimentații dezechilibrate.

Există diverse moduri prin care putem scăpa de indigestie, iar anumite alimente ne pot ajuta să scăpăm de indigestie:

Scorțișoară

Acest condiment nu este doar foarte aromat, ci are și un rol important în digestie. Scorțișoara este un ingredient carminativ, ceea ce înseamnă că poate reduce gazele intestinale în exces, scăpându-te de balonare. În plus, scorțișoara are rol antibacterian, antifungic și antiviral, protejând organismul de îmbolnăviri care se pot produce mult mai ușor atunci când avem o dietă inadecvată.

Banane

Bananele au un conținut ridicat de potasiu, un mineral binecunoscut pentru rolul său vasodilatator și antiinflamator. Potasiul ajută astfel la reducerea iritării și inflamației stomacului sau a intestinelor. În plus, bananele posedă multe fibre care sunt foarte importante pentru o digestie optimă. Fibrele ajută la formarea bolului fecal și la deplasarea sa prin colon, asigurând un bun tranzit intestinal. În acest mod, bananele previn de asemenea constipația.

Avocado

Avocado este un aliment bogat în fibre și care conține substanțe chimice cu rol protector pentru mucoasa stomacului. Fibrele stimulează motilitatea intestinală, respectiv un tranzit intestinal optim. Avocado reduce inflamația și conține o cantitate ridicată de antioxidanți care protejează sistemul digestiv și întregul corp de îmbolnăviri.

Chimion

Acest condiment este utilizat de secole pentru rolul său în digestie. Chimionul calmează arsurile digestive. Deoarece acestea se produc de obicei ca urmare a consumului unor alimente picante, include chimionul printre condimentele utilizate la prepararea lor. Acesta te va ajuta la digestie și te va proteja de arsuri gastrice.

Foto: Pixabay