Masajul în palme se bazează pe vechile criterii ale presopuncturii, dar poate fi simplificat și practicat de către oricine. Există anumite zone în palme care, dacă sunt masate ușor, nu doar că te relaxează și te ajută să te concentrezi, dar ameliorează durerile obișnuite cu care ne confruntăm toți.

Spre exemplu, masajul în palme este excelent pentru dureri de cap, dureri de spate sau pentru durerile de picioare și de articulații.

Masajul în palme ajută când ai probleme cu stomacul

Masează ușor în centrul palmei, cu degetul mare de la mâna opusă, dacă ai în general probleme cu digestia. Dacă apar durerile de stomac în partea stângă, masează în centrul palmei stângi.

Stai relaxată pe un scaun sau întinsă pe pat și masează-ți ambele palme pe rând, dacă suferi de crampe abdominale din diverse motive. Masajul va ameliora durerile și va ajuta digestia.

Bineînțeles, trebuie să ajuți stomacul și prin alte metode, cu ceaiuri și alimente ușoare sau cu medicamentele indicate de medic. Dar masajul va contribui la starea ta de bine și va grăbi vindecarea.

Cum să scapi de durerile de cap

Masează circular vârful degetului mare, dacă ai dureri de cap de la stres, sedentarism și de la problemele de vedere. În vârful degetelor mari de la mâini se află punctele sensibile care influențează zona capului.

Aceste puncte din palme devin mai tensionate când ai migrene, când îți crește sau îți scade tensiunea, când răcești și ai dureri de cap sau când ai probleme de vedere și te dor ochii.

Probleme cu rinichii și glandele

Dacă ai probleme cu rinichii, dacă ai pietre sau nisip la rinichi sau dureri la urinare, masează ușor la baza degetului mare din fiecare palmă. De asemenea, aceste puncte din palme corespund și glandelor suprarenale a căror activitate este ameliorată prin masaj.

Repetă masajul mai multe zile la rând, în timp ce urmezi și tratamentul indicat de medic. Mișcările circulare la baza degetelor mari de la mâini vor stimula activitatea rinichilor și vor grăbi vindecarea.

Masajul în palme pentru durerile de articulații

Stai relaxată câteva minute, acasă în fotoliu sau la birou, și masează cu degetul mare zona de la baza degetelor lungi de la cealaltă palmă. În această zonă se adună tensiunile când te dor picioarele, când te dor articulațiile sau când stai multă vreme pe scaun și începe să te doară spatele.

Este indicată mișcarea și gimnastica ușoară, dar și masajul în palme care va ajuta la dispersarea tensiunii resimțite în mușchi și articulații.