Anxietatea nu este o problemă rar întâlnită. 25 % dintre oameni suferă de un grad de anxietate care trebuie tratat la medic măcar o dată în timpul vieții, pe când alt procent de 25 % suferă, la un momentdat, de o anxietate mai ușoară. În aceste condiții, trebuie să știi cum scapi de anxietate. Sunt câteva metode simple și eficiente.

Cum scapi de anxietate. Ai grijă de tine dimineața

Nu-ți începe ziua abrupt, deschizând emailul sau fugind la muncă. Trezește-te puțin mai devreme și începe cu o rugăciune, dacă ești religioasă. Bea una până la trei căni cu apă călduță pe stomacul gol. Fă puțină gimnastică. Aplică o cremă de față. Ia-ți puțin timp să savurezi o cafea sau (mai bine) un ceai verde. Mintea anxioasă ți-ar putea transmite mesaje că nu ai suficient timp ca să ai grijă de tine însăți. Dacă o vei asculta, nu vei face decât să-ți crești gradul de anxietate.

Vezi și dacă nu cumva ai un deficit de magneziu și care sunt simptomele!

Cum scapi de anxietate. Descoperă lucrurile bune din viața ta

Suntem programați genetic să ne concentrăm pe ceea ce nu merge. Este important pentru supraviețuire să observăm imediat ceea ce ne amenință și să înlăturăm pericolul. Totuși, acest obicei ne face să ne concentrăm doar pe lucrurile negative, fără a le mai observa pe cele pozitive. Fă-ți un obicei în a observa și ce este frumos. Mulțumește-le persoanelor importante din viața ta pentru ceea ce fac pentru tine și pentru că sunt lângă tine. Bucură-te că trăiești. Fi atentă la micile întâmplări frumoase din fiecare zi. Concentrează-te pe prezent. Nu-ți mai chinui mintea cu greșelile trecutului și nici nu te mai îngrijora de viitor.

Află cum se manifestă anxietatea la copii și cum îți dai seama că micuțul tău suferă!

Cum scapi de anxietate. Fă sport cu măsură

Dacă suferi de anxietate, este foarte probabil ca exercițiile fizice intense să te facă să te simți și mai prost pentru că pun o prea mare tensiune pe tine. Renunță la ridicarea de greutăți, la exercițiile aerobice prea intense sau la alergatul prea rapid sau pe distanțe prea mari. În schimb, alege să te plimbi prin natură, să înoți sau să faci gimnastică ușoară.

Cum scapi de anxietate. Relaxează-te

Atunci când simți că vei avea un atac de panică, încearcă să te concentrezi pe altceva, nu pe lucrul care îți provoacă anxietate. Ia o pauză. Respiră adânc sau gândește-te la următoarea vacanță. Ascultă o muzică liniștitoare.

Citește în dicționarul medical mai multe despre anxietate

 

Sursa foto: 123rf.com