Cu fiecare masă, nivelul glicemiei creste, iar atunci cand suntem stresati sau epuizati, acesta scade si apar primele simptome ale hipoglicemiei: stari de ameteala si oboseala subita.

11% dintre români suferă de diabet

In prezent, complicatiile diabetului reprezinta principala cauza de deces. Conform Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, peste 800.000 de romani sufera de diabet. De asemenea, un alt studiu al Federatiei Internationale de Diabet arata ca in prima partea a anului 2014, in Romania, prevalenta diabetului a fost de 11% in randul populatiei cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani. Toate tipurile de diabet sunt tratabile.

Cum să ții glicemia sub control

Cum să ții glicemia sub control? Cu o alimentatie sanatoasa, sport si cu ajutorul suplimentelor alimentare recomandate de medici. Există suplimente naturale care, administrate de 3 ori pe zi, inainte sau dupa masa, au proprietatea de a stimula secretia de insulina, reducand absortia glucozei. Adoptarea unor masuri simple face minuni. Este nevoie de activitati fizice zilnice, o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume cu un continut scazut de zahar, mentinerea greutatii corporale normale si evitarea tutunului pot avea efecte benefice in lupta cu diabetul.

„Pe langa o alimentatie sanatoasa si sport, produsele naturiste sunt o modalitate de a mentine nivelul glicemiei sub control. Extractul de dud alb se numara printre cele mai eficiente remedii de mentinere a glicemiei la un nivel normal. Beneficiile medicale ale dudului alb sunt numeroase, insa important este faptul ca odata ajuns in organism, stimuleaza secretia de insulina a pancreasului scăzand astfel nivelul glucozei din sange.” spune dr. nutritionist Liviu Bulus.

Sursa foto: Shutterstock